Het regent lintjes bij Zideris in Rhenen

Foto: Zideris

Op vrijdag 26 april vond de jaarlijkse lintjesregen plaats, een bijzonder moment voor Zideris. Dit jaar werden vier  vrijwilligers, waaronder een bewoner, geëerd met Koninklijke onderscheidingen.

Diverse collega’s van Zideris waren aanwezig bij de huldigingen van de vrijwilligers.

Jarenlange toewijding

Het echtpaar Arie en Paula van Leuveren is al vele jaren toegewijde vrijwilligers bij Zideris (Koperwiek). Naast hun inzet voor onze organisatie zetten ze zich ook in voor Stichting Samen Verder De Bilt.

Corrie Otte is een bekend gezicht als loyale vrijwilligster bij Recreatie en Levensbeschouwing van Zideris Rhenen. Daarnaast draagt ze haar steentje bij aan De Tollekamp in Rhenen en ZAP Rhenen (Zwerfafval Adoptie Plan), waar ze haar tijd en energie investeert om de omgeving te verbeteren.

Attie van Raath, een bewoner van Zideris, heeft zichzelf bewezen als een ware held door zijn jarenlange toewijding aan het opruimen van zwerfafval in Rhenen en op de Grebbeberg. Zijn enorme behulpzaamheid komt ook tot uiting tijdens evenementen zoals de avondvierdaagse en zijn onmisbare rol als manusje-van-alles bij de plaatselijke Jumbo.

Bijzonder moment

Als kers op de taart bezocht burgemeester Corry van Rhee van Rhenen persoonlijk bewoner Attie thuis. Het was een spannend maar bijzonder moment. Deze koninklijke erkenning is een welverdiend eerbetoon aan de buitengewone inzet en toewijding van Arie, Paula, Corrie en Attie. Wij zijn dankbaar dat zij vrijwilligers zijn bij Zideris en zich inzetten voor onze samenleving. Momenteel telt Zideris meer dan 300 vrijwilligers, waar we enorm trots op zijn.

Over Zideris

Zideris is een kleinschalige zorgorganisatie met een eigen gezicht, eigen visie en eigen karakter. Zij bieden persoonlijke begeleiding en mensgerichte ondersteuning aan jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.volgens de methode Gentle Teaching. Dat staat voor een warme en respectvolle manier van handelen, waarbij het ontwikkelen van de relatie centraal staat. Vanuit woon-, werk- en dagbestedingslocaties in Gelderland en Utrecht bieden ze eigenzinnige zorg.

Op de foto Attie van Raath met burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld van Rhenen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen