Cultuur Academy lanceert actueel najaarsprogramma

Foto: Kevin Canales

Regio – In tijden waarin de culturele sector zich continu moet aanpassen en vernieuwen, speelt ondernemerschap een cruciale rol. Het najaarsprogramma van Cultuur Academy speelt hierop in met een breed scala aan workshops en trainingen voor elke laag van de sector.

Een mentorschapsprogramma voor startende makers, trainingen en workshops voor cultuurprofessionals en activiteiten voor ontvangers van het Groeispurt- of Stroomversnellerfonds. Er is ook extra aandacht voor zowel (fysieke) toegankelijkheid bij evenementen als het samenstellen van een inclusief programma. Het volledige programma is te vinden op cultuuracademy.nl.

Hoofddomeinen

Nieuw bij Cultuur Academy is de verdeling van het aanbod in duidelijke domeinen: Arbeidsmarktpositie, Financiering, Management & HR, Marketing & Communicatie en Actuele thema’s. De agenda van Cultuur Academy, en binnenkort ook de kennisbank, zal gemakkelijk te navigeren zijn door te filteren op de betreffende domeinen. Dit geeft cursisten een beter beeld van wat er aangeboden wordt en waarvoor ze bij Cultuur Academy terecht kunnen.

Een greep uit het programma

Tot 10 september kunnen startende makers zich inschrijven voor het Mentorschapsprogramma, een leertraject van acht maanden dat hen voorbereidt op hun toekomst in de beroepspraktijk. Op 26 september vindt de vierde editie van Over de Grens plaats, een talkshow voor de regionale cultuursector onder leiding van Jelko Arts. De talkshow getiteld ‘over de grens van je eigen generatie’ gaat dit keer in op intergenerationeel werken en het bereiken van verschillende leeftijdsgroepen door middel van programmering en communicatie.

Cultuur Academy

In oktober zijn er workshops over het vermijden van een burn-out (3 oktober) en jezelf profileren als maker (8 oktober). Ook zijn er meerdaagse trainingen over leidinggeven (11 oktober), fondsenwerving (14 oktober) en inclusief programmeren (17 oktober). In november en december staan workshops speciaal voor zelfstandig ondernemers uit het programma ‘How to ZZP’ gepland, zoals tarieven bepalen (12 november), administratie (28 november) en netwerken (10 december), in samenwerking met The Hub in Arnhem.

Groeispurt & Vierdaagsefeesten

Dit jaar werken de Vierdaagsefeesten en Groeispurt opnieuw samen om de spanning en sfeer voorafgaand aan de Vierdaagsefeesten vast te leggen. Vanaf maandag 8 juli verblijven zes makers een week lang in het Besiendershuis om de Vierdaagsekriebels elk op eigen wijze vast te leggen. Dit jaar zijn de Artists in Residence beeldend kunstenaar en fotografe Mirthe Scheifes, schrijver en journalist Roanne van Baren, en de band Misprint, die Nederlandstalige gitaarpop maken. Vanaf zaterdag 13 juli is het eindresultaat op verschillende plekken in de stad te bewonderen.

Cultuur Academy besteedt extra aandacht aan de toegankelijkheid van evenementen en gerelateerde thema’s. In het voorjaar waren er al workshops in deze context, en op 4 juni werd samen met de gemeente Nijmegen een succesvolle awarenessdag georganiseerd met ervaringsdeskundigen van Zelfregiecentrum Nijmegen, met veel aandacht voor best practices en uitwisseling. Ook in het najaar zet de organisatie deze lijn voort met spreekuren over toegankelijkheid, waar je als evenementenorganisator advies kunt krijgen van ervaringsdeskundigen van Zelfregiecentrum Nijmegen. Het eerste spreekuur vindt plaats op 9 september.

Esther Dikkers, directeur Cultuur Academy: “Natuurlijk vinden wij het ontzettend belangrijk dat iedereen in de culturele sector zich blijft ontwikkelen. Kennis kun je op heel veel manieren opdoen en online is er heel veel te vinden. Maar als je kiest voor Cultuur Academy krijg je niet alleen een bak kennis; je ontmoet ook anderen die met dezelfde thema’s bezig zijn. De uitwisseling, het van en met elkaar leren en het verbreden van je netwerk binnen de regio Arnhem Nijmegen zijn de kersen op de taart die onze scholingsprogramma’s extra de moeite waard maken.”

Bekijk het hele programma op www.cultuuracademy.nl/agenda.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen