112

Wageninger krijgt tbs met dwangverpleging voor reeks strafbare feiten

Foto: Activedia-pixabay

Een 49-jarige man uit Wageningen is door de rechtbank veroordeeld tot tbs met dwangverpleging.

De man maakte zich schuldig aan een reeks strafbare feiten, waaronder belaging van meerdere personen, het gebruikmaken van andermans identificerende persoonsgegevens, smaadschrift en een belediging.

Kans op herhaling

Door de psychiater en de psycholoog werd bij de man psychotische problematiek vastgesteld en de kans op herhaling werd door hen als zeer hoog ingeschat.

De deskundigen adviseerden de rechtbank om tbs met dwangverpleging op te leggen. Volgens de deskundigen is een langdurige en intensieve behandeling binnen een gedwongen kader vereist.

Enige behandelmogelijkheid

De rechtbank verenigde zich met de conclusies van de deskundigen. De rechtbank oordeelde dat tbs met dwangverpleging de enige mogelijkheid is om de man te behandelen, de maatschappij te beveiligen en het recidivegevaar zo veel mogelijk in te perken.

Anders dan geëist door de officier van justitie beperkte de rechtbank de totale duur van de tbs met dwangverpleging tot een periode van maximaal 4 jaar.

Dit komt omdat de rechtbank vond dat geen sprake was van een misdrijf dat gericht is tegen of gevaar veroorzaakt voor de onaantastbaarheid van het lichaam van 1 of meer personen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen