112

Man veinst handicap en betast vrouwen op Wageningen Campus

Foto: unclelkt-pixabay

Een man in een donkerbruine auto heeft zich op de Wageningen Campus voorgedaan als gehandicapte die hulp nodig had. Vrouwen die hem te hulp schoten werden door hem betast.

Dinsdag 6 maart vroeg de man (50+) diverse keren hulp om in en uit zijn rolstoel en auto te komen.

Heterdaad

Hij misbruikte de hulpvaardigheid van de vrouwen door hen aan te raken of dat te proberen. Nadat hij op heterdaad werd betrapt is hem de toegang tot het terrein ontzegd.

Er is bekend dat er zich in het verleden vergelijkbare gebeurtenissen hebben voorgedaan. Zowel de politie als de gemeente zijn op de hoogte gebracht.

Onacceptabel

“Dit gedrag en deze actie zijn volstrekt onacceptabel.” schrijft de WUR op hun Facebookpagina. “Daarom wordt aangifte gedaan bij de politie.”

“Om de aangifte te ondersteunen willen wij in contact komen met studenten en medewerkers die getuige zijn geweest van dit (of ander) ongewenst gedrag en/of ook daadwerkelijk zijn aangesproken door mogelijk dezelfde persoon of andere personen.”

“Je kunt je melden bij [email protected]. Mocht iemand behoefte hebben aan ondersteuning dan is contact met de studentendecanen de aangewezen weg. Wil je anoniem blijven, dan kun je melden bij de vertrouwenspersoon.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen