112

Wageninger moet de bak in voor stalken en bedreigen ex-vriendin

Foto: AJEL Pixabay

Een 54-jarige man uit Wageningen is veroordeeld voor het stalken en bedreigen van zijn ex-vriendin en het bedreigen van de zwager van zijn ex.

De rechtbank veroordeelt hem tot een gevangenisstraf van 9 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk.

Angst

De strafbare feiten vonden plaats tussen december 2017 en mei 2018. De man maakte door zijn vele berichtjes en telefoontjes een ernstige inbreuk op de privacy van zijn ex-vriendin.

Met de doodsbedreigingen joeg hij zijn ex-vriendin veel angst aan. Dit rekent de rechtbank hem sterk aan. Daarnaast bedreigde hij ook de zwager van zijn ex-vriendin.

Deels voorwaardelijke gevangenisstraf

De rechtbank houdt bij het opleggen van de straf rekening met de aard, de ernst en de hoeveelheid van de gepleegde strafbare feiten. Daarnaast kijkt de rechtbank naar de persoon van de man.

Hierdoor ziet de rechtbank aanleiding om een deel van de celstraf voorwaardelijk op te leggen.

Op deze manier krijgt de man de mogelijkheid om te werken aan de band met zijn kinderen, kan hij ervoor zorgen dat zijn schulden niet verder oplopen en kan hij zijn bedrijf in stand inhouden.

Contact- en locatieverbod

Voor de voorwaardelijke gevangenisstraf geldt een proeftijd van 2 jaar. Tot slot legt de rechtbank aan de man een contact- en locatieverbod met zijn ex op. Hier moet de man zich 5 jaar aan houden.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen