112

Anderhalf uur zonder stroom: studenten WUR naar huis gestuurd

Foto: 112 Nieuws Wageningen e.o.

De Wageningse Universiteit kampte woensdagochtend met een stroomstoring. Alle gebouwen waar onderwijs wordt gegeven, werden ontruimd en de studenten naar huis gestuurd.

De storing begon tegen 09:00 en buiten geen elektriciteit, deed ook de verwarming het niet meer.

Na een uur

De hele Campus lag zo’n beetje plat. De bedrijven op het terrein hadden nog wel stroom. Men had hoop dat de storing snel opgelost zou zijn, toen dat na een uur niet gebeurd was, werden de lokalen ontruimd en de studenten naar huis gezonden.

De veiligheidsinstallaties, zoals het brandalarm kunnen een uur lang zonder stroom ‘doorwerken’, na dat uur werken ook die systemen niet meer. Reden om over te gaan tot ontruiming: indien er op dat moment brand zou uitbreken, zou er niemand gealarmeerd kunnen worden en kwam de veiligheid in het geding.

Een half uur daarna werd de storing opgelost door Liander. Hoewel er geen oorzaken van de stroomstoring worden genoemd, bleek het probleem bij het verdeelstation van een kabel vanuit Renkum relatief eenvoudig opgelost. In de middag kunnen de studenten dus weer terugkomen voor de colleges, de ochtendcolleges zijn allemaal vervallen.

'
article
21770
Anderhalf uur zonder stroom: studenten WUR naar huis gestuurd
De Wageningse Universiteit kampte woensdagochtend met een stroomstoring. Alle gebouwen waar onderwijs wordt gegeven, werden
https://wageningen.nieuws.nl/1-1-2/21770/anderhalf-uur-zonder-stroom-studenten-wur-huis-gestuurd/
2019-01-16T12:16:15+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/366/2019/01/16120753/storing-WUR.jpg
112, 112 Nieuws Wageningen e.o., ontruiming, stroomstoring, studenten, Wageningen, Wageningen Nieuws, WUR
112, Nieuws, Universiteit