112

Drie aanrijdingen in Wageningen waarvan één ernstig

Rizema Bosweg
Foto: 112 Nieuws Wageningen e.o.

De slachtoffers van diverse aanrijdingen op dinsdag 29 januari reden allemaal op twee wielen. Een kindje van 7 jaar is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Een ongewoon drukke dag voor de hulpverleners.

Doorrijder

Rond 15:15 werden de hulpdiensten opgeroepen voor een aanrijding op de kruising Churchillweg/Dolderstraat. Twee fietsers die wilden oversteken om links richting het centrum te gaan kregen geen voorrang van een automobilist die uit de Van Uvenweg kwam.

Eén van de fietsers werd geraakt door de auto. De automobilist bekommerde zich niet om het slachtoffer en reed er met snelheid vandoor richting de Dolderstraat. Het slachtoffer werd door een voorbijganger geholpen, hij had last van zijn been en keel. In de ambulance is hij nagekeken maar hoefde niet mee.

Motorrijder

Op de Lawickse Alee ging een motorrijder onderuit. Het voorwiel van de motor raakte grip op de weg kwijt, de bestuurder probeerde wat te remmen en kwam hierbij in de drassige berm terecht. Zijn motor schoot onder hem vandaan tegen een boom.

De bestuurder is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De motor moest worden weggesleept en heeft behoorlijke schade overgehouden aan de glijpartij.

Fietsertje

Rond 17:30 vond er een ernstige aanrijding plaats op de Rizema Bosweg tussen een auto en een kindje van 7 jaar op zijn fietsje. Samen met een volwassene fietste de jongen op de Parallelweg de berg af, de auto reed de fietsers tegemoet. Hierbij werd het kindje hard geraakt. Zijn fietsje  was dwars doormidden gebroken.

Naast de ambulance werd ook de traumahelikopter opgeroepen die op het grasveld aan de Ritzema Bosweg landde. De trauma-arts heeft medische hulp verleend waarna hij met het slachtoffertje in de ambulance met spoed naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen is gereden. De verwondingen zijn niet bekend.

Hoe de aanrijding kon gebeuren wordt onderzocht door het Team Ongevallen Analyse.

Bron: 112 Wageningen e.o.

 

'
article
22078
Drie aanrijdingen in Wageningen waarvan één ernstig
De slachtoffers van diverse aanrijdingen op dinsdag 29 januari reden allemaal op twee wielen. Een
https://wageningen.nieuws.nl/1-1-2/22078/drie-aanrijdingen-in-wageningen-waarvan-een-ernstig/
2019-01-29T23:59:14+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/366/2019/01/29235618/fietsertje-ritzemabosweg.jpg
112, aanrijding, aanrijdingen, fiets, fietsertje, geen voorrang, Wageningen, Wageningen Nieuws
112, Nieuws