112

Stalker Universiteit Wageningen krijgt contactverbod

Foto: RonInMcR-flickr

De kortgedingrechter wijst een door de Universiteit Wageningen geëist contactverbod – voor een man die deze universiteit stalkt – toe. Dit betekent dat de stalker 2 jaar lang op geen enkele wijze contact mag opnemen met de universiteit.

In 2016 werd de man door de universiteit niet toegelaten tot een opleiding waarvoor hij zich had ingeschreven, omdat hij niet aan de toelatingseisen voldeed. Sinds die tijd belaagt hij het bestuur en medewerkers van de universiteit onder andere door het versturen van e-mail-, sms en Twitterberichten.

In deze berichten doet hij beledigende en bedreigende uitspraken. De universiteit stapte daarom naar de kortgedingrechter om een contactverbod te eisen.

Vorderingen universiteit toegewezen

De man kwam niet naar de zitting, door de rechter is verstek verleend. Dit houdt in dat de procedure is gevoerd, zonder dat de man daarbij aanwezig is geweest. De rechter wijst de eisen van de universiteit toe.

Dit betekent dat de man 2 jaar lang geen contact meer mag opnemen met de universiteit. Doet hij dit toch, dan moet hij een dwangsom van 500 euro per overtreding van het contactverbod betalen. Mocht de man het contactverbod 10 keer overtreden, dan kan de universiteit lijfsdwang van 7 dagen laten toepassen. In dat geval wordt de man met behulp van de politie in de cel vastgezet.

Lees ook: Afgewezen student stuurt 3750 vervelende mails naar de universiteit

'
article
23121
Stalker Universiteit Wageningen krijgt contactverbod
De kortgedingrechter wijst een door de Universiteit Wageningen geëist contactverbod – voor een man die
https://wageningen.nieuws.nl/1-1-2/23121/stalker-universiteit-wageningen-krijgt-contactverbod/
2019-03-11T15:42:13+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/366/2019/03/01154025/Internetstalking-RonInMcR-flickr.jpg
afgewezen student, rechtbank, Rechtbank Gelderland, rechter, Rechtspraak, stalker, Wageningen, Wageningen Nieuws, Wageningen Universiteit, WUR
112, Nieuws, Universiteit