112

AZC Keijenbergseweg dinsdagavond tijdelijk ontruimd door gaslek

Foto: Sina Motamedaria Rad

Dinsdagavond rond 20:20 uur ontstond er een gaslek in de tijdelijke opvanglocatie voor vluchtelingen aan de Keijenbergseweg in Wageningen.

Iraans foto-journalist Sina Motamed Rad was erbij en maakte het volgende verslag.

Alarmgeluid

In het AZC waar het afgelopen jaar verschillende vluchtelingen onderdak vonden ontstond een gaslek waarbij door de snelle reactie van de brandweer en politie enige schade en/of letsel aan personen is voorkomen.

Volgens ooggetuigen klonk er die avond een doorlopend alarm wat het teken is tot het direct opzoeken van de nooduitgangen voor evacuatie, alle vluchtelingen, ruim 300, verlieten het pand.

Omdat de hoeveelheid gas in het hoofdgebouw behoorlijk was en en zich door het gebouw verspreidde, brak er angst uit onder de mensen. Maar de medewerkers wisten met hun kalme aanpak een groot aantal vluchtelingen naar een veilige plaats te leiden. Uiteindelijk kon iedereen weer terug naar binnen nadat de brandweer het pand had gelucht en nagekeken.

AZC

De vluchtelingen die worden opgevangen komen uit Syrië, Turkije, Iran, Venezuela, Yemen, Nigeria, Uganda, Azerbaijan en Kyrgyzstan. En nadat ze een aantal uren in de late avond buiten hebben moeten doorbrengen, zijn ze weer verzekerd van een veilige opvang in Wageningen.

Sina Motamed Rad

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen