112

Dronken dollemansrit van Wageningen naar Renkum eindigt op de kop

Foto: Politie Wageningen

In de nacht van vrijdag op zaterdag is door de politie in Wageningen een auto achtervolgd. De dollemansrit eindigde in Renkum waar de auto op zijn dak terecht kwam.

Zijn rijbewijs is ingenomen, hij was dronken en moest mee naar het bureau meldt de politie op Facebook.

Kroeggevecht

De agenten kregen eerder een melding van een kroeggevecht. Iemand zou een ander geslagen hebben en stond buiten de kroeg op het slachtoffer te wachten. Toen de agenten ter plaatse kwamen, ging de dader er vandoor. Zij bekommerden zich om het slachtoffer en vervolgden daarna hun surveillance.

Even later zien zij een auto met hoge snelheid door Wageningen rijden richting Renkum, ze zetten de achtervolging in. Op de N225 werd hij geklokt op 150 km p/u. Bij het eerste kruispunt reed de auto door rood en ging linksaf. Niet zoals het moest, hij nam de groen- en fietsstrook. Terug op het asfalt wilde de auto even later rechtsaf slaan en toen ging het helemaal mis. Hij vloog over de kop en eindigde op het dak midden op de weg.

Dronken

De bestuurder probeerde door het kapotgeslagen raam vluchtten maar de agenten waren snel bij hem en konden hem in de boeien slaan. Met een duidelijke alcohollucht bleek de bestuurder de verdachte van de mishandeling in de kroeg in Wageningen eerder die nacht. Hij werd meteen aangehouden voor het rijden onder invloed en gevaarlijk rijgedrag.

Op het politiebureau weigerde de man ook nog eens alle medewerking waardoor hij van Justitie de maximum straf kan verwachten volgens de politie. Zijn rijbewijs is hij voorlopig ook kwijt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen