112

Kinderen haantje de voorste in Tarthorst met Boef in de Wijk

Foto: 112 Nieuws Wageningen

Woensdagavond vond in de Tarthorst, Wageningen Boef in de Wijk plaats. Hiermee wilde politie inzicht geven, in het herkennen van verdachte situaties.

Ondanks dat er weinig belangstelling was, werd het toch een nuttige avond.

Verdachte personen

De politie had samen met de gemeente een aantal casussen bedacht. Besloten werd om twee casussen te spelen in verband met de lage opkomst. Twee verdachten personen gedroegen zich verdacht rondom geparkeerde auto’s. Deze werden goed geobserveerd door de kinderen die er waren.

wijkEén van de kinderen was wel erg gedreven en wilde de verdachten direct aanspreken. Een politie agent heeft toen uitgelegd hoe verder te handelen. Een politie voertuig werd ter plaatse gestuurd en de agenten konden de verdachte boeien en afvoeren.

Autodiefstal

De tweede casus betrof een autodiefstal op de parkeerplaats van de Jumbo. Twee verdachten braken de auto open en gingen er met het voertuig vandoor. Eén van de kinderen kon goed beschrijven hoe de verdachten er uit zagen. Tevens wist hij het merk en het type van het voertuig door te geven.

Hierdoor kon de politie de achtervolging inzetten. De auto werd tot stoppen gedwongen en door middel van een uitpraat procedure werden beide verdachten aangehouden.

De wijk agenten ging met zo’n 50 mensen in gesprek gedurende de avond. Op dat vlak was het voor beide partijen, ondanks de geringe opkomst, alsnog een vruchtbare avond.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen