112

Politie te laat naar geweldsincident zorginstelling Morel Wageningen

Politie-onderzoek in volle gang aan het Morel
Politie-onderzoek in volle gang aan het Morel
Foto: 112 Nieuws Wageningen

De politie heeft niet adequaat gereageerd op meldingen op 19 februari over een ernstig geweldsincident in een zorginstelling aan de Morel in Wageningen.

Dat blijkt uit een intern onderzoek van de politie. Een 27-jarige bewoner kwam om het leven na een confrontatie met twee medewerkers van de instelling, die beiden gewond raakten.

Alarmnummer

Medewerkers en omwonenden hebben het alarmnummer 112 gebeld, naar aanleiding van het geweld. De bewoner was toch nog niet overleden. De meldingen waren zo dringend, dat de politie er direct op af had moeten gaan, blijkt uit het interne onderzoek. Dat is ook toegezegd, maar in eerste instantie niet gebeurd. “Het had anders gekund en anders gemoeten”, zegt politiechef Oscar Dros, die de gang van zaken enorm betreurt.

De 27-jarige man was vanaf het begin van de bewuste avond al agressief. Aanvankelijk leek dit gedrag zich te beperken tot de kamer van de man, waaruit de centralist opmaakte dat er geen direct gevaar was en dat het aan de medewerkers was de rust te herstellen. Uit teruggeluisterde gesprekken blijkt nu dat er aanwijzingen waren dat de politie meteen had moeten komen.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen