112

Toegangswegen naar Rijn afgesloten om drukte en auto te water

Omdat het tijdens Hemelvaartsdag te druk bleek bij de Rijn, heeft de gemeente Wageningen die dag besloten om alle toegangswegen naar de Rijn af te sluiten voor publiek.

Handhaving houdt iedereen tegen die naar de Rijn wil.

Onverantwoord

De toegangswegen zijn afgesloten met hekken en afzetlint, ook houden politieauto’s de weg dicht. Opvallend is de huurauto (zie fotoserie bovenaan) maar het wagenpark van de politie is denkelijk niet groot genoeg om alle wegen af te sluiten in de omgeving. Bij de Pabstsendam wordt iedereen sowieso tegen gehouden, op andere plekken hebben wandelaars nog wel toegang, fietsers en scooters worden wel tegengehouden.

Gisteren werd er al medegedeeld dat de Uiterwaarden van Wageningen en Renkum tussen zonsondergang en zonsopgang tot verboden gebied zijn aangewezen.

Ook in buurgemeente Renkum zijn vandaag stranden ontruimd, daar geldt een noodverordening het hele weekend om te zorgen dat mensen niet naar de stranden aan de plas in de Rosandepolder in Oosterbeek gaan.

In de jachthaven van Wageningen raakte een auto te water. Met een jetski is de wagen uit het water geduwd waarbij ze allebei behoorlijke schade bij op liepen. Onderstaande video via VKMag.com.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen