112

Arrestatieteam eindigt bezetting Extintion Rebellion van bouwplaats

Ze hadden zich al vroeg verschanst op de bouwplaats donderdagochtend aan het Bronland in Wageningen, Extintion Rebellion. Er zaten mensen met spandoeken voor het toegangshek van de bouwlocatie.

Drie personen hadden zich aan elkaar vast gemaakt bij de ingang, drie zaten er op de bouwkeet en drie anderen hadden zich toegang verschaft tot de bouwkraan.

Arrestatieteam

Extintion Rebellion was aanwezig met zo’n dertig personen.  De bouwvakkers konden wel op het terrein maar aan de slag konden ze niet. De politie was met meerdere eenheden ter plaatste. Om 11:30 kwam het arrestatieteam in actie en haalde iedereen die er niets te zoeken had, van het terrein af. De demonstratie was niet aangekondigd, nadat de demonstranten verzocht waren te gaan en daar geen gevolg aan gaven, kwam het team in actie.

De groep was er om te demonstreren tegen de beïnvloeding van multinationals als Unilever en Friesland Campina die op het terrein van de Universiteit Wageningen gevestigd zijn. De demonstranten zijn van het terrein verwijderd en opgepakt. Als laatste de drie die helemaal bovenin de kraan zaten.

♦♦♦

Adverteren op Wageningen.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Mark Peeters via de telefoon: 06-364 543 32 of via de mail: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen