Het wordt schitterend zonnig weer op Bevrijdingsdag

Foto: CC0 Public Domain

Bevrijdingsdag wordt een volop zonnige dag met maxima van 18-23 graden. Iedereen die midden op de dag buiten is, zoals festivalbezoekers, moet rekening houden met zonkracht 6.

Tijdens de Nationale Dodenherdenking is het droog, vrijwel onbewolkt en circa 13 graden.

’s Morgens nog koel

Op zaterdag 5 mei ligt er een hogedrukgebied met kern boven Denemarken. Hierdoor is het droog en zonnig met een zwakke tot hooguit matige wind uit het noordoosten. De dag start fris met in de vroege ochtend temperaturen rond 5 graden.

De zon warmt de lucht flink op en in de middag is het 17 graden op de Wadden tot 23 in Limburg.

Van de Bevrijdingsfestivals wordt het festival in Roermond met 23 graden waarschijnlijk de warmste. Maar met 22 graden wordt het in Wageningen niet echt koeler.

Zonkracht 6 verwacht

Met tussen 12:00 en 15:00 uur UV-index 6 is het verstandig om je goed te beschermen tegen de zon. Een onbeschermde huid kan al binnen 15 minuten verbranden. Kinderen en mensen met een gevoelige huid verbranden nog sneller.

De zonkracht hangt niet samen met de temperatuur. In Den Haag verbrand je met 15 graden en een fris windje net zo hard als in Wageningen bij 22 graden. Wel merk je het mogelijk iets later. Vergeet ook je zonnebril niet!

Ben je van plan tot s’ avonds laat buiten te blijven neem dan ook een jas mee. Om 23:00 uur ligt de temperatuur tussen 11 en 14 graden.

Dodenherdenking

Om 20:00 uur op 4 mei is het in het hele land droog en zonnig. De zon gaat vrijdag rond 21:10 uur onder. De noordoostenwind is slechts zwak en de temperatuur ligt tussen 11 graden op Terschelling en 16 in Limburg.

Bron: WeerOnline

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen