Persoonlijke verhalen tijdens de Open Joodse Huizen in Wageningen

De Wolfswaard, één van de Open Huizen
De Wolfswaard, één van de Open Huizen
Foto: Archief

In verschillende Wageningse huizen vertellen betrokkenen – zoals getuigen, (oud-)bewoners en nazaten – op 4 mei hun persoonlijke verhalen uit de oorlog, over vervolging, verzet en bevrijding in Wageningen.

Het huis waar zij vertellen speelt een rol in het verhaal. Het Joodse leven en het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog staan centraal.

Open Joodse Huizen

Het project Open Joodse Huizen, dat ontstond in 2012 in Amsterdam, is uitgegroeid tot een belangrijk en herkenbaar herdenkingsproject in maar liefst 19 steden in Nederland.

Het sluit aan bij de interesse van veel bewoners en buurtgenoten in de (voor- en naoorlogse) joodse geschiedenis van hun huis, straat of buurt. Iedereen is welkom om te luisteren, indrukken te delen en samen te herdenken.

Joods erfgoed

In Wageningen zijn vijf huizen te bezoeken en dito verhalen te beluisteren op meerdere tijdstippen. De vertellingen duren doorgaans ongeveer een uur.

Open Joodse Huizen – Huizen van Verzet in Wageningen wordt georganiseerd door de Stichting Joods Erfgoed Wageningen en de 4Meiwerkgroep, met ondersteuning van het Joods Cultureel Kwartier in Amsterdam.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen