Studententheater in het Arboretum Belmonte: De Meeuw

Foto: WSTV

Dit jaar zal het prachtige Arboretum Belmonte in Wageningen het toneel vormen voor het stuk De Meeuw, van de oudste en meest toonaangevende studententoneelvereniging van Wageningen.

10 spelers hebben onder leiding van regisseur Wouter Ribbels een jaar hard gewerkt om met trots ‘De Meeuw’ van Tsjechov te laten zien.

De Meeuw

De tragi-komedie ‘De Meeuw’ van Anton Tsjechov speelt zich af in een groot landhuis aan een meer, ergens op het Russische platteland. Het is een soap-achtig liefdesdrama en tegelijk een komedie over kleinburgerlijkheid, bekrompenheid en onvervuldheid.

Een opstandige jongen, wanhopig op zoek naar erkenning van zijn moeder. Een meisje betoverd door de roem van een zogenaamd indrukwekkend schrijver. Een actrice die krampachtig vasthoudt aan het verleden, waar haar zoon zoekt naar het nu.

De vele onvervulde verlangens – naar roem, naar liefde, naar… wat eigenlijk? – steken schril af tegen de desillusies, de saaie loomheid, verveling en bekrompenheid.

Mensen zijn net meeuwen. Het is aanpassen, vissen of sterven.

Voorstellingen

De voorstellingen zijn op 17, 18, 19, 31 mei en 1, 2 juni in het Arboretum Belmonte te Wageningen en ze starten om 20:30

Kaarten kunnen gereserveerd worden via www.wstv.nl/reserveren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen