Zelf een robot bouwen met LEGO? Kom naar de workshop Mindstorms

Foto: bblthk

Zelf een robot bouwen met LEGO? Wil je leren praten met een robot? Dat kan in de bblthk! Voor kinderen van 6 t/m 8 jaar is er de LEGO We Do workshop waarin een kleine robot wordt gebouwd.

Met de workshop Mindstorms, voor kinderen van 9 t/m 12 jaar, leren we om een robot te programmeren.

Kleurrijke bouwwerkjes

De kinderen gaan tijdens de workshops WeDo kleurrijke bouwwerkjes maken, zoals een grappig diertje of een voertuigje! In de workshop worden kinderen uitgenodigd om de eerste stappen van het programmeren te zetten. Ongemerkt, en heel natuurlijk, leren ze via een tablet om hun eigen robot te besturen. Robots en computers hoeven helemaal niet zo ingewikkeld te zijn!

Met LEGO Mindstorms leer je de functie van de verschillende onderdelen van een LEGO robot. Houd je van robots dan is een workshop met de LEGO Mindstorms robot echt iets voor jou! Je leert een robot te besturen via door jou zelfgeschreven programma’s. Dan beweegt de robot hoe jij wil. Gebruik de verschillende sensoren en geef je robot via de iPad steeds ingewikkeldere opdrachten.

Onder leiding van professionals werken de kinderen samen in duo’s om hun hersenspinsels tot leven te brengen. Aan het eind van een workshop krijgen de kinderen een certificaat op naam.

De workshops vinden plaats op

  • 25 oktober van 11:00 tot 12:15 uur
  • 26 oktober van 11:30 tot 12:45 uur

Toegang is 5 euro. Reserveer je plek op bblthk.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen