Reuzenpanda’s maken zich klaar voor het Park van Sint

Wu Wen
Wu Wen
Foto: Ouwehands Dierenpark, Rhenen

De reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen zijn getrakteerd op een heerlijke Sinterklaas traktatie, bestaande uit strooigoed op een bedje van bamboe en een pandabrood in de vorm van een herkenbare speculaaspop.

Dit speciale, van rijstmeel gebakken, pandabrood bestaat onder andere uit bamboe, vitamines en mineralen.

Park van Sint

Xing Ya

De traktaties zijn aangeboden in het kader van het sinterklaasevenement Park van Sint dat ditweekend in Ouwehands Dierenpark van start gaat.

Ondanks de regen kwamen de reuzenpanda’s naar buiten om van de feestelijke versnaperingen te snoepen. Xing Ya kreeg een smaakvol pandabrood in de vorm van een mannelijke speculaaspop aangeboden en Wu Wen een fraaie vrouwelijke variant.

Beide panda’s pakten de eetbare pop gecontroleerd met hun voorpoten vast om vervolgens rustig de tijd te nemen om deze op te peuzelen.

Om de traktatie vast te houden maakten de panda’s handig gebruik van hun zesde ‘vinger’, een verlengd polsbotje dat eigenlijk een soort duim is.

Verrijking

Het aanbieden van de traktaties is een vorm van verrijking. Ouwehands Dierenpark probeert zoveel mogelijk het natuurlijk gedrag van dieren te stimuleren. Variatie aanbrengen in voedsel en de manier van aanbieden wordt veel als verrijking toegepast.

Ouwehands Dierenpark verandert in het Park van de Sint

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen