Reuzenpanda’s Xing Ya & Wu Wen vieren hun 5de verjaardag

Xing Ya en Wu Wen tijdens hun eerste ontmoeting
Xing Ya en Wu Wen tijdens hun eerste ontmoeting
Foto: Ouwehands Dierenpark

Op woensdag 8 augustus is het feest in Ouwehands Dierenpark. Beide panda’s vieren hun 5e verjaardag en worden om 10.15 uur getrakteerd op een meerlaagse verkoelende verjaardagstaart.

Het mannetje Xing Ya is jarig op 5 augustus en het vrouwtje Wu Wen op 11 augustus. Het is alweer ruim een jaar geleden dat de reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen, onder toeziend oog van vele genodigden, voor het eerst hun buitenverblijf mochten verkennen.

Geluksgetal

Het is niet zonder reden dat het dierenpark ervoor gekozen heeft om de verjaardagen gezamenlijk op de 8ste dag van de 8ste maand te vieren. In de Chinese cultuur is het getal 8 namelijk een geluksgetal.

De Chinese uitspraak van het getal acht klinkt vergelijkbaar als het woord voor voorspoed en rijkdom. Daarnaast lijkt een acht op het oneindigheidssymbool. Het gebruik van twee achten naast elkaar lijkt tevens op het ‘dubbel geluk’ karakter.

Feestdag

Op deze feestelijke dag staat het programma vol met gezellige activiteiten waarbij de reuzenpanda’s in het middelpunt staan. Xing Ya en Wu Wen worden getrakteerd op een meerlaagse verkoelende verjaardagstaart.

Wie jarig is trakteert dus ook andere bamboe etende dieren zoals de olifanten en de kleine panda’s worden getrakteerd op bamboe.

Daarnaast kunnen kinderen een mooie gelukswens voor Xing Ya en Wu Wen uitbrengen bij één van de Chinese wensbomen, meedoen aan de avontuurlijke Pandasia speurtocht, een pandamasker knutselen en bij ‘Professor Panda’ op bezoek gaan.

Deze avonturier van het park weet alles te vertellen over de reuzenpanda’s, China en Pandasia.

Laatste pandanieuws 

In het voorjaar hebben reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen voor het eerst neus-aan-neus contact gehad. Ze hebben elkaar van heel dichtbij kunnen zien, horen en ruiken.

Xing Ya en Wu Wen toonden zichtbaar en hoorbaar interesse in elkaar, maar beide dieren bleken te jong waardoor dit niet tot een paring heeft geleid. Het wachten is nu op volgend jaar, wanneer Wu Wen opnieuw vruchtbaar zal zijn.

Een pandavrouwtje is slechts 3 tot 7 dagen per jaar vruchtbaar, wat de voortplanting bij reuzenpanda’s complex maakt.

Reuzenpanda’s iedere dag te volgen

Wie meer panda-avonturen wil beleven, kan Xing Ya en Wu Wen dagelijks live via haarscherpe beelden volgen. Diverse camera’s zijn zo gepositioneerd dat er bijna altijd een panda te zien is in de binnen- of buitenverblijven.

Ga naar ouwehand.nl/pandacam en ontdek hoe een dag van een reuzenpanda in Ouwehands Dierenpark eruit ziet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen