Vrijwilligers gezocht onderzoek effect voeding op bloedsuikerspiegel

Foto: jill111-pixabay

Onderzoekers van de afdeling Humane Voeding van de Wageningen universiteit zoeken vrijwilligers voor de PERSON-studie, een onderzoek naar het effect van ‘personalised nutrition’ (gepersonaliseerde voeding) op de bloedsuikerspiegel.

Een te hoge bloedsuikerspiegel kan het risico op hart- en vaatziekten en diabetes type 2 (ouderdomssuikerziekte) verhogen.

Belangrijke rol

Voeding speelt een belangrijke rol bij de stofwisseling en de juiste voeding draagt bij aan het handhaven van een normale suikerspiegel. Ieder persoon reageert echter anders op bepaalde voeding(smiddelen).

Dit komt door verschillende factoren, zoals de stofwisseling, voedingssamenstelling en darmbacteriën, maar ook leefstijlfactoren zoals slaap, stress en lichamelijke activiteit.

bloedsuikerspiegelPERSON-studie

In de PERSON-studie wordt onderzocht wat de effecten zijn van twee voedingsinterventies op de bloedsuikerspiegel en welke rol  bovengenoemde factoren hierbij spelen.

Er worden nog vrijwilligers gezocht die mee willen doen aan het onderzoek.

Je kunt meer informatie over het onderzoek vinden op de website voedingsonderzoek.wur.nl/person/. Voor vragen kun je mailen naar Anouk Gijbels, [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen