Jumbo bundelt krachten met Too Good To Go tegen voedselverspilling

Foto: Jumbo

Jumbo slaat de handen ineen met Too Good To Go: de app tegen voedselverspilling. Een pilot startte in tien winkels, waaronder het filiaal in Wageningen.

Klanten kunnen met de app voor een klein bedrag eten bestellen, zodat dit niet wordt verspild, maar in zogenaamde ‘Magic Boxen’ terechtkomt. De inhoud van deze boxen verschilt per dag en is afhankelijk van het aanbod in de winkel. De pilot duurt een maand en is de eerste stap op weg naar landelijke uitrol. Jumbo Wageningen wil zo een positieve bijdrage leveren aan haar ambitie om geen eetbaar voedsel weg te gooien.

Anti-verspillingsvak

De Jumbo supermarkt in Wageningen loopt voorop in de strijd tegen verspilling. Zij startten in 2018 in het kader van ‘Verspilling is verrukkelijk’ al met een ‘anti-verspillingsschap’. Hierin liggen gerechten waarin producten zijn gebruikt die anders weggegooid zouden worden.

Nu Jumbo Too Good To Go omarmt, en dit samenvalt met de lancering van de app in de stad Wageningen, is het niet meer dan logisch dat het filiaal van Jumbo-franchiser George Verberne meedoet aan de pilot:

“We gooien in Nederland per jaar zo’n 41 kilo voedingsmiddelen per persoon weg. Deels thuis en deels al voordat het bij de consument terechtgekomen is. Dat is enorm zonde. Wij willen bijdragen aan een oplossing en de supermarkt zijn waar geen eten weggegooid wordt.”

“Wageningen is een goede plek voor een dergelijke pilot, omdat onze stad barst van de studenten die in agrarische en voedselvraagstukken geïnteresseerd zijn. Ons verspillingsvak sloeg hier goed aan en de samenwerking met Too Good To Go is een mooie volgende stap. Voor onze klanten én medewerkers, want dankzij dit initiatief kunnen zij samen eten ‘redden’.”

Bestellen via de app

Bestellen werkt als volgt: gebruikers zien in de Too Good To Go app welke Jumbo winkels een ‘Magic Box’ aanbieden. Ze rekenen deze af via de app en kunnen de verrassingsbox binnen een afgesproken tijdsslot ophalen in de winkel. De prijs is altijd een derde van de daadwerkelijke waarde: een box met een waarde van 15 euro kost dus slechts 5 euro.

Naast Jumbo Wageningen, nemen elf Jumbo-winkels in Amsterdam en Jumbo Foodmarkt Groningen deel aan de pilot. Winkels bepalen zelf hoe ze de box samenstellen, waarbij beschikbaarheid en variatie belangrijke criteria zijn.

Na een evaluatie van de pilot, wordt gekeken hoe Jumbo de app nog beter kan laten aansluiten op de winkels en klanten. De ambitie is om de samenwerking met de app op korte termijn landelijk te implementeren.

Je vindt de Too Good To Go app hier

'
article
21895
Jumbo bundelt krachten met Too Good To Go tegen voedselverspilling
Jumbo slaat de handen ineen met Too Good To Go: de app tegen voedselverspilling. Een
https://wageningen.nieuws.nl/eten/21895/jumbo-bundelt-krachten-met-too-good-to-go-tegen-voedselverspilling/
2019-01-22T22:16:53+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/366/2019/01/22221454/Jumbo.jpg
Jumbo, Jumbo Verberne, Too Good To Go, voedselverspilling, Wageningen, Wageningen Nieuws
Eten, Nieuws