21 en 22 september Open dagen bij Zuid-Veluwe Wijn in Ede

Foto: Zuid-Veluwe wijn

Aanstaand weekend, 20 en 21 september, houdt houdt wijngaard Zuid-Veluwe in Ede Open Dagen van 14.00 tot 18.00 uur. Ook viert de wijngaard dat de Zuid-Veluwe wijn onlangs opnieuw in de prijzen viel tijdens de International Wine Challenge AWC Vienna, in Wenen.

Nadat de Zuid-Veluwe wijn van de Edese wjingaard bij de Wijnkeuring van de Lage Landen in de prijzen is gevallen met twee zilveren, een bronzen medaille en een zegel was het nu ook bij de International Wine Challenge in Wenen raak.

Grootste wijnkeuring ter wereld

AWC Vienna is de grootste officieel erkende wijnkeuring ter wereld. Maar liefst 12.617 wijnen van 1.756 producenten uit 42 landen namen dit jaar deel aan deze keuring. Alle wijnen worden blind geproefd door een jury  bestaande uit internationale vinologen. Alle drie de wijnen die vanuit Ede werden ingestuurd, zijn in de prijzen gevallen. Eigenaar .. : “Wij zijn enorm trots op deze erkenning!”

Bekroonde wijnen

  • Solaris 2018: zilver
  • Cabernet Blanc 2018: zilver
  • Cabernet Cortis Rosé 2018: AWC keurmerk

Nederlandse streekwijn

De karakteristieke smaak van de Veluwe vind je terug in de wijn dankzij de ambachtelijke zorg en aandacht die aan ieder individueel druifje van de 2100 druivenranken besteed wordt. De druiven in de Zuid-Veluwe wijngaard groeien ebijna volledig biologisch op de flauwe hellingen van de geluidswal grenzend aan de Edese wijk De Rietkampen, naast de bioscoop Pathé Ede.

Voor meer informatie en verkooppunten:  www.zuid-veluwewijn.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen