Camembert Calvados Jumbo en speciaalzaken terug om Listeria of STEC

Foto: NVWA

Supermarktketen Jumbo en leverancier Dupont Cheese uit België roepen de Camembert Calvados terug. Het product kan mogelijk de Listeria of STEC bacterie bevatten.

Het eten van producten die met (één van) deze bacteriën zijn besmet kan ernstige gezondheidsschade veroorzaken. Dat risico is met name het geval voor zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem.

Listeria en STEC

Het eten van de kaas kan leiden tot ernstige gezondheidsklachten. De gevolgen van een Listeria-besmetting openbaren zich mogelijk pas na 8 weken. Het risico op ziek worden is het grootst bij zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Heeft u deze kaas gegeten en heeft koorts, met of zonder hoofdpijn, dan kan dit duiden op Listeriose. Raadpleeg in dat geval uw huisarts en meldt dat u deze kaas gegeten heeft.

De gevolgen van E. Coli STEC kunnen mogelijk in de week na het eten van de kaas merkbaar worden. E. Coli STEC kan leiden tot een maag-darminfectie, mogelijk met bloederige diarree al of niet gepaard met koorts. Bij jonge kinderen kunnen in zeer ernstige gevallen nierstoornissen optreden. Ook hiervoor geldt dat je het beste je huisarts kunt raadplegen als je deze symptomen ontwikkelt, en meldt ook dan de consumptie van deze kaas.

Camembert
Klik om te vergroten

Jumbo

De terugroepactie betreft de Jumbo Camembert Calvados in verpakking 125 gram met de EAN code 2324538000000 en de houdbaarheidsdatums 25-02-2020 en 29-02-2020.

Heb je de Jumbo Camembert Calvados gekocht, en heeft deze de genoemde houdbaarheidsdatum? Eet deze kaas dan niet op. Je kunt de kaas terugbrengen naar een filiaal van Jumbo. Het aankoopbedrag krijg je dan retour. Heb je deze kaas al gegeten en heb je vragen over je gezondheid? Raadpleeg dan je huisarts.

Wil je meer weten over de terugroepactie van Jumbo voor de Jumbo Camembert Calvados? Neem dan contact op met de klantenservice van Jumbo via telefoonnummer 0800 – 0220 161 (gratis).

Camembert
Klik om te vergroten

Speciaalzaken

De terugroepactie van leverancier Dupont Cheese België betreft de Camembert Calvados 1kg met THT-datum 25-02-2020 en met lotsnummer R2511. De kaas heeft EG-nummer FR-62-206-030 CE en is verkocht bij diverse kaasspeciaalzaken.

Wil je meer informatie over de terugroepactie van de Camembert Calvados 1kg, verkocht bij kaasspeciaalzaken? Neem dan contact op met de winkel waar je de kaas gekocht hebt, of met de afdeling Kwaliteit van de leverancier via telefoonnummer 0172 – 630 115.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden