Delen Smaakt Beter! Wordt ook vriend en deel een maaltijd

Delen smaakt écht beter. Dat weten ze zeker bij Food of Cultures. De maatschappelijke onderneming zet zich sinds hun bestaan tegelijkertijd in voor de medemens én het milieu.

Voedsel is iets dat niet voor iedereen zo makkelijk toegankelijk is, laat staan lékker eten. Food of Cultures deelde samen met hulp van, vooral, de Wageningse inwoners al meerdere maaltijden sinds de corona-crisis met mensen die het wat minder goed hebben dan gemiddeld. Ook toen zij vijf jaar bestonden

Zie –> Vijf jaar Food of Cultures in Wageningen, 260 gratis maaltijden uitgedeeld

Jaartraject

De acties waren altijd een succes en dan wordt het tijd daar een permanent karakter aan te geven middels een jaartraject en een doel. Minimaal 6240 maaltijden kunnen doneren aan de Wageningse Voedselblankcliënten en de AZC bewoners. Het gaat om zo’n 520 personen maar dat aantal wijzigt natuurlijk gedurende een jaar.

Minimaal éénmaal per maand wil Food of Cultures deze mensen een maaltijd brengen en dat gaat alleen met hulp van anderen die zelf ook lekker willen eten. Ze bereiden complete maaltijden uit de wereldkeuken met wisselende recepten die bij je thuis worden gebracht. Even opwarmen in de magnetron en smullen maar! Tegelijkertijd laat je iemand anders genieten van dezelfde maaltijd, leuk idee toch?

Delen is de sleutel hier en dat kan op twee manieren:

  • Ze vragen mensen om Vrienden van Food of Cultures te worden en een jaar lang het pakket solidair bij hen af te nemen. Pakket Solidair (5 betalen, 4 halen) bestaat uit iedere maand 4 verse maaltijden ontvangen, 1 doneren en zij doneren er nog een extra.
  • Ze vragen bedrijven en organisaties om Sponsorvriend van Food of Cultures te worden en een sponsorpakket af te nemen.

Voor beide mogelijkheden kun je hier klkken met meer informatie en hoe je kunt deelnemen

♦♦♦

Wageningen.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen zijn de afgelopen maanden verdubbeld, wat o.a. goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Mark Peeters via de telefoon: 06 – 36454332 of via de mail: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen