Opening solotentoonstelling Immanuel Klein in Villa Hinkeloord

Foto: Immanuel Klein

In Villa Hinkeloord Wageningen wordt op zondag 3 juni om 14.30 uur de solotentoonstelling van beeldhouwer en musicus Immanuel Klein geopend door Johan Luijmes, de artistiek leider van Het Depot.

De solotentoonstelling van Immanuel Klein biedt de gelegenheid de veelzijdigheid van zijn oeuvre te belichten.

Inner ear

Immanuel Klein werd opgeleid als cellist, componist en beeldend kunstenaar. In zijn kunst verbeeldt hij geregeld ‘zien’ en ‘horen’. Zijn sculptuur Inner ear, die Het Depot al eerder aankocht, is daar een voorbeeld van.

In deze tentoonstelling in Villa Hinkeloord zijn ook andere fascinaties van Immanuel Klein te zien, zoals die voor reliëfs in de door de natuur gevormde structuren en landschappen. Zijn fascinatie voor oppervlaktestructuren uit zich ook in een aantal werken in braille.

Verschillende materialen

Immanuel Klein gebruikt marmer, brons, roestvrij staal, aluminium en hardschuim als materialen om zijn ideeën vorm te geven. Hij maakt eveneens gebruik van fotografie en rendert zijn computergestuurde beelden.

De tentoonstelling van deze veelzijdige kunstenaar, die zowel met traditionele gereedschappen als met behulp van 3D programma’s op de computer werkt, is te zien tot en met zondag 27 januari 2019.

Je vindt Villa Hinkeloord aan de Generaal Foulkesweg 64 in Wageningen

Bron: Cultuur in Wageningen

'
article
16247
3 Juni t/m 27 januari 2019 solotentoonstelling Immanuel Klein in Villa Hinkeloord
In Villa Hinkeloord Wageningen wordt op zondag 3 juni om 14.30 uur de solotentoonstelling van
https://wageningen.nieuws.nl/exposities/16247/opening-solotentoonstelling-immanuel-klein-in-villa-hinkeloord/
2018-05-25T14:33:26+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/366/2018/05/25130616/18-inner-ear.jpg
Beeldengalerij Het Depot, Cultuur, Cultuur in Wageningen, het Depot, Immanuel Klein, kunst, uitgaan, Villa Hinkeloord, Wageningen, Wageningen Nieuws
Exposities, Kunst&Cultuur, Nieuws