Buitententoonstelling Beelden op de Berg – Zomersneeuw geopend

Proefopstelling van Lizan Freijsen in Maart
Foto: Beelden op de Berg

Zaterdag 16 juni is de nieuwste editie van Beelden op de Berg, Zomersneeuw geopend. Ze staan allemaal klaar voor bezoek: het bloeiende labyrinth van de Eaneas Wilder, de manshoge ‘Pit’ van Karin van Dam’ en het ecologische vloerkleed van Lizan Freijsen, om maar enkele werken te noemen.

Het thema Eeuwige verjonging inspireerde de kunstenaars tot uiteenlopende werken.

Kracht van de natuur

Sjoerd Buisman, al voor de derde keer aanwezig op een tentoonsteling van Beelden op de Berg, zocht het in cyclische beelden, gemaakt van samengeraapt hout. En de Fransman Stéphane Couchy maakte een bewegende constuctie die reageert op de zon.

Beweging, cycliciteit en de kracht van de natuur zijn de terugkerende aspecten in deze tentoonstelling. Maar elk op een eigen en verrassende wijze uitgevoerd.

Kunst van kinderen

In het nieuwe paviljoen, dat met de tentoonstelling in gebruik wordt genomen, worden ook werken getoond van kinderen van de basisscholen die hun eigen ‘Levensbomen’ maakten.

Leerlingen van Pantarijn en ouderen van het Odensehuis maakten tenslotte met elkaar een geheel eigen tentoonstelling rond het thema.

En: iedere zondag om 14.00 uur zijn er rondleidingen! Ze starten bij het informatiepaviljoen.

Je vindt de Beelden op de Berg in het Belmonte Arboretum in Wageningen tot en met 23 september.  Op 24 juni, 22 juli en 23 september worden er poëziewandelingen gehouden, zie hier.

Bron: Cultuur in Wageningen

'
article
16687
17 Juni t/m 23 september Buitententoonstelling Beelden op de Berg – Zomersneeuw
Zaterdag 16 juni is de nieuwste editie van Beelden op de Berg, Zomersneeuw geopend. Ze
https://wageningen.nieuws.nl/exposities/16687/buitententoonstelling-beelden-op-de-berg-zomersneeuw-geopend/
2018-06-16T14:09:21+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/366/2018/06/15094934/zomersneeuw.jpg
Beelden op de Berg, Belmonte Arboretum, Cultuur, Cultuur in Wageningen, kunst, uitgaan, Wageningen, Wageningen Nieuws, Zomersneeuw
Exposities, Kunst&Cultuur, Nieuws