Meer dan 100 jaar academisch erfgoed: expositie Drawn by Wageningen

Foto: WUR

De geschiedenis van Wageningen University & Research is behalve in woorden ook te vangen in diverse voorwerpen.

Drawn by Wageningen laat veel materiaal zien dat in de loop van meer dan 100 jaar wetenschappelijk onderwijs en onderzoek is getekend en ontworpen is aan de WUR en haar voorlopers.

Academisch erfgoed

In de bibliotheek van het Forumgebouw is, verspreid over meerdere verdiepingen, een bijzondere expositie ingericht met dit academisch erfgoed. Te zien zijn onder andere anatomische modellen, oude onderwijsplaten, botanische tekeningen, bodemkaarten en landschapsontwerpen.

Een nader uitgewerkt thema is ‘Science meets Art’, dat ook een onderdeel is van het jubileumprogramma ‘Wageningen Wisdom & Wonder’. Tien afbeeldingen uit de Speciale Collecties zijn daarvoor uitgegeven in een set van dubbele kaarten met enveloppen, te koop via de WUR webshop wur.unigear.eu/100-years-gifts/.

In de leeszaal van de Speciale Collecties zijn nu de originelen van deze afbeeldingen te bewonderen.

Tweelingzusje

Deze tentoonstelling is het tweelingzusje van de tentoonstelling “Gemaakt voor Stad en Wereld” van museum De Casteelse Poort in het kader van WUR 100, waarin opmerkelijke gebeurtenissen en personen in een historisch perspectief staan die Wageningen en de wereld hebben verrijkt.

De tentoonstelling is t/m vrijdag 26 oktober 2018 te bekijken op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur in de Forum-bibliotheek, Wageningen Campus, Droevendaalsesteeg 2, (gebouw 102), 6708 PB Wageningen.

Bezichtiging ’s-middags of met een groep kan eventueel op afspraak: [email protected] of tel. 0317-482701

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen