Tentoonstelling gevonden handschoenen: Life in Lost Gloves

Foto: Gelske Kwikkel

Hoe gevonden handschoenen leiden tot bijzondere kunstwerken. In Life in Lost Gloves laten kunstenaars Jacqueline van Bergeijk, Gelske Kwikkel en Annie van Gansewinkel dat zien.

Deze tentoonstelling is in Wageningen te bekijken van 11 tot 26 augustus 2018 in de Binnenstadswinkel, Hoogstraat 15 in Wageningen.

Wezens of mensen

Zijn het wezens, mensen, wijzelf misschien? Zoekend, schuilend, op de vlucht, troostend, verhalend. Drie uiteenlopende kunstenaars hebben elkaar gevonden om die verhalen, onze verhalen, vast te leggen. In sculpturen, foto’s en gedichten.

Het begon allemaal met de verloren handschoenen die beeldend kunstenaar Jacqueline van Bergeijk al jaren in Wageningen van de straat opraapte. Ze maakte er sculpturen van en groepeerde ze tot opstellingen die toeschouwers raakten.

Zij herkenden geschiedenis, actualiteit, aspecten van hun eigen leven.

Uit de schaduw

Fotograaf Gelske Kwikkel haalde sommige personages uit de schaduw en zette ze in het licht, andere liet ze juist in het duister. Zo ontstond de spanning tussen donker en licht.

Vervolgens liet dichter Annie van Gansewinkel de beelden op zich inwerken, probeerde gedachten en gevoelens te lezen.
Door de samenwerking van de drie kunstenaars zijn beeld, foto en woord onverbrekelijk met elkaar verbonden. Toch willen ze de toeschouwer ruimte laten om zich een eigen verhaal te vormen.

Opening

Wethouder van cultuur Anne Janssen opent de tentoonstelling op 10 augustus om 17 uur. Verhalendichter Renske Kwikkel treedt dan op en laat zich muzikaal inspireren door het tentoongestelde werk.

Openingstijden van 11-26 augustus: zaterdag en zondag 12-17 uur; woensdag 10-14 uur. De toegang is gratis

Op 22 augustus geeft Annie van Gansewinkel van 14-16 uur een gedichtenworkshop bij de tentoonstelling. (5 euro, incl. koffie of thee). Aanmelden voor 17 augustus via [email protected]

Bron: Cultuur in Wageningen

'
article
17549
11 t/m 26 Augustus tentoonstelling gevonden handschoenen: Life in Lost Gloves
Hoe gevonden handschoenen leiden tot bijzondere kunstwerken. In Life in Lost Gloves laten kunstenaars Jacqueline
https://wageningen.nieuws.nl/exposities/17549/tentoonstelling-gevonden-handschoenen-life-in-lost-gloves/
2018-07-24T09:57:30+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/366/2018/07/24095001/Persfoto-Life-in-Lost-Gloves-foto-Gelske-Kwikkel.jpeg
Annie van Gansewinkel, Cultuur, Cultuur in Wageningen, expositie, Gelske Kwikkel, Jacqueline van Bergeijk, kunst, Life in Lost Gloves, tentoonstelling, uitgaan, Wageningen, Wageningen Nieuws
Exposities, Kunst&Cultuur, Nieuws