Opening tentoonstelling Beeldengalerij Het Depot: Bomen zijn als mensen

Foto: Floris Brasser

Op zondag 7 oktober wordt de nieuwe thematentoonstelling in Beeldengalerij Het Depot te Wageningen geopend. Johan Luijmes, artistiek leider van Het Depot, opent de tentoonstelling ‘Bomen zijn als mensen’ om 14.30 uur.

Het Depot koestert bomen, zoals al blijkt uit de beide arboreta – bomentuinen – die bij de beeldengalerij horen.

Bomen en mensen

De overeenkomst tussen bomen en mensen is het uitgangspunt van de nieuwe thematentoonstelling bij Het Depot. Het vanzelfsprekende van de tentoonstelling ‘Bomen zijn als mensen’ is het feit dat er in bomen al torsen te herkennen zijn voordat ze als kunstwerk tot torso transformeren.

Een gevorkte tak, een vergroeide stam of een afgeknot corpus. Voor de beeldhouwers die aan deze tentoonstelling meewerken zijn bomen inspirerend materiaal. Er zijn bomen te zien die beelden zijn en beelden die bomen zijn.

Divers werk

Van Floris Brasser, een nieuwe beeldhouwer bij Het Depot, zijn beelden te zien in het Arboretum en op de tentoonstelling op de begane grond. Brasser werkt bij voorkeur in hout en combineert een groot vakmanschap in techniek en materiaalkennis met zijn autonome bezielde kunstenaarschap.

Andreas Hetfeld, die al langer verbonden is aan Het Depot, toont nieuw werk met de titel ‘Mijn vriend de boom’.

Uit de vaste collectie van de beeldengalerij is werk binnen het thema van de tentoonstelling te zien van Jan Aldenhoven, Joost Barbiers, Helaine Blumenfeld, Emile van der Kruk, Jeroen Meijs, Mathieu Nab, Jan Pater, Giancarlo Franco Tramontin, André Vranken en Lia van Vugt.

De tentoonstelling ‘Bomen zijn als mensen’ is te zien tot en met zondag 24 maart 2019.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen