Expositie [Gender] Identity & Diversity van Mary Janssen

Foto: On Becoming

In december exposeert Mary Janssen in de bblthk, de openbare bibiotheek in Wageningen, met een expositie over identiteit, gender identiteit en diversiteit.

De kunst die te zien is, bevraagt de heersende binaire en heteronormatieve gender stereotypen, het denken in categorieën. Het werk wil raken aan de vraag wie of wat ons definieert, in het zijn en vooral worden van degenen die we zijn. In hoeverre worden we bepaald door de ander, beïnvloed door context, omgeving en interactie? De beelden willen relateren aan een meer diverse en inclusieve samenleving.

De mixed media kunst beslaat schilderijen, fotografie en video.

Performance avond

Op woensdag 11 december vindt er een performance avond plaats in de bbthk, over gender identiteit en diversiteit. De avond begint met een multimediale installatie gebaseerd op kunst en dans/beweging. Deze performance is speciaal voor deze avond gemaakt.

Daarna wordt het thema opgepakt door Spoken Word artiesten waarbij het gesproken woord in diverse vormen van storytelling en poëzie te horen is. De avond start om 20.00 uur. Toegang is gratis.

Multimediale dans/kunst performance: Petra Vossenberg, Barry de Bruin, Leah Jacob, Mary Janssen
Spoken Word: Steff Citroengeel, Soula Notos, Eline van Wieren, Samira van der Loo, Matthew Wedzerai, (voorlopige line-up)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen