Een vrolijke Kerstman en warme gezelligheid op Julia’s Hofje

Rond deze tijd door de Julianastraat rijden maakt het meteen duidelijk: het is kersttijd. Duizenden lampjes sieren de gevels van alle huizen.

Woensdag 18 december was Julia’s Hofje het stralende middelpunt met een grote versierde kerstboom en de vrolijke kerstman.

Warmte

Een beetje koud is het gelukkig wel, dit warme weer past niet bij de kerst en jezelf opwarmen met erwtensoep, Glühwein of chocomelk heeft een beetje kou nodig. Op het hofje staat een kraampje met lieve dames die iedereen die het hofje betreedt meteen wat aanbieden. Iets warms? Een koek? Een kop snert misschien?

Er gaat gezongen worden door een kerstkoor. Eén van de leden deelt A-viertjes uit, voor als je mee wilt zingen en de teksten misschien niet kent. Het zijn de bekende kerstliederen die ze ten gehore brengen.

De kerstman is de vrolijkheid zelve. Wie er ook maar met hem op de foto wil, lachend van oor tot oor gefotografeerd door Julia-hoffotograaf Jan Elsenaar. In de tussentijd rijdt de arrenslee (op wielen) met twee prachtige paarden af en aan, leeg is de slee nooit. Er zijn genoeg gegadigden voor een mooi ritje door de verlichtte buurt.

(klik op de bovenste foto om de serie te zien) Foto’s met de kerstman zijn te vinden bij het Wagenings Fotoalbum op Facebook

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen