Het Kieskompas Wageningen staat online

Foto: Gemeente Wageningen

Sinds maandagavond 19 februari staat het Kieskompas Wageningen online.

De lijsttrekkers van de acht  partijen die meedoen aan de lokale verkiezingen en een kandidaat raadslid lanceerden de Wageningse stemhulp door het aansnijden van een taart.

Stellingen

Het kompas is te vinden via www.wageningen.kieskompas.nl en bevat 30 stellingen die kunnen worden beantwoord met ‘Helemaal mee eens’, ‘Mee eens’, neutraal, ‘Niet mee eens’ of ‘helemaal niet mee eens’ en ‘Geen mening’.

Het Kieskompas is op maat gemaakt met de belangrijkste verkiezingsthema’s. In Wageningen zijn dat huisvesting, bereikbaarheid en zorg.

Na het beantwoorden van de stellingen krijgt de bezoeker te zien met welke partij hij of zij de meeste overeenkomsten heeft.

Engelstalige versie

Voor het eerst is in Wageningen het Kieskompas ook vertaald in het Engels, Election Compass. Inwoners van Wageningen die de nationaliteit van een EU-land hebben of in het bezit zijn van een geldige verblijfsvergunning en minimaal 5 jaar in Nederland wonen mogen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Wageningse partijen

In Wageningen doen negen partijen mee aan de verkiezingen: D66, GroenLinks, Stadspartij, PvdA, CDA, VVD, SP, ChristenUnie en Connect Wageningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen