Lezing over voedselverspilling in hotel de Nieuwe Wereld

Foto: BlackNight-wikimedia

Toine Timmermans, Wageningen University & Research, geeft in het hotel van RijnIJssel Vakschool Wageningen een lezing over het actuele thema voedselverspilling woensdagavond 28 maart.

Leerlingen van de Vakschool en bakkerschool zullen hapjes klaarmaken van eten dat gered is uit de afvalstroom. Deze hapjes kun je proeven en geven inspiratie om ook thuis creatief met restjes eten te koken.

Enorme berg

In Nederland verspillen we met z’n allen een enorme berg aan goed voedsel, jaarlijks tussen de 1.7 en 2.5 miljoen ton. Met een economische waarde van zo’n 5 – 6 miljard euro.

Ondanks dat er steeds meer maatschappelijke aandacht is voor het onderwerp voedselverspilling en er diverse oplossingen worden geïntroduceerd, lukt het nog niet het tij te keren.

Waarom eigenlijk niet? En wat is er nodig, wat zou wel tot een doorbraak kunnen leiden? Het is zeker niet alleen technologie of nieuwe innovaties, het is toch ook vooral bewustzijn en inzicht, en het toegang regelen tot de oplossingen.

Tij keren

Zo’n 40-45% van de verspilling gebeurt bij consumenten thuis. Per huishouden gemiddeld zo’n 450 euro per jaar. In de lezing gaat Toine Timmermans in op activiteiten die helpen dat tij te keren; activiteiten die samen met klimaat partners, ondernemers, inwoners en de gemeente Wageningen in 2018 worden gestart in de campagne ‘’Samen tegen voedselverspilling’’.’

Deze avond wordt georganiseerd door WUR, de gemeente Wageningen, EerlijkWinkelen Wageningen en RijnIJssel Vakschool Wageningen. De toegang voor deze avond is gratis, in verband met de hoeveelheid hapjes graag aanmelden via [email protected].

Iedereen die meer wil weten over dit belangrijke thema is van harte uitgenodigd. Bewustwording zorgt ervoor dat we de campagne ‘’samen tegen voedselverspilling’’ ook echt waarmaken!

Woensdag 28 maart Ir. Toine Timmermans

Samen tegen Voedselverspilling, RijnIJssel Vakschool Wageningen Hotel de Nieuwe Wereld, Marijkeweg 5, Wageningen

  • 19.30 uur ontvangst
  • 20.00 uur start lezing
  • 21.00 uur borrel
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen