Leerlingen Pantarijn Pro dragen letterlijk steentje bij aan duurzaamheid

Foto: Het Groene Wiel

Leerlingen van Pantarijn Pro werken sinds kort met een nieuwe vorm van bestrating op initiatief van het Groene Wiel en de docent ‘groen’ Peter de Krosse.

Deze bestrating zorgt ervoor dat regenwater gemakkelijk in de grond kan wegzakken, waardoor er minder in het riool terecht komt.

Water passerend

De firma Vandersanden heeft deze water-passerende straatsteen ontworpen. Zij schonken er een pallet van aan Pantarijn Pro. Op dinsdag 20 maart was de officiële overdracht.

De leerlingen stelden vragen over de ontwikkeling en het gebruik van de stenen aan de heer Beeftink, de vertegenwoordiger van de firma. Hij overhandigde symbolisch een mooi ingepakte steen aan de school.

Wethouder Gudden prees de firma voor deze innovatie én voor de schenking. Hij benadrukte dat het voor hoveniers en stratenmakers belangrijk is dat ze de kans krijgen om kennis en ervaring op te doen met nieuwe materialen en werkwijzen. Pantarijn Pro geeft daarin het goede voorbeeld.

Het Groene Wiel

IVN Het Groene Wiel verzorgt educatie over natuur, duurzaamheid en gezondheid. In Ede en Wageningen krijgen jaarlijks 24.000 kinderen en jongeren op school educatie van Het Groene Wiel over bijvoorbeeld (zwerf)afval, klimaat en leefomgeving.

Het Groene Wiel laat jong en oud de natuur beleven en stimuleert duurzaam en gezond gedrag. Meer informatie zie: www.groenewiel.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen