Fietswrakken en zwerffietsen worden opgeruimd in Wageningen

Foto: Eric-de-Redelijkheid-flickr

Deze week vanaf maandag 11 juni, houdt de gemeente een opruimactie van fietswrakken en zwerffietsen op een aantal locaties in de stad.

Het gaat deze keer om:

  • Wijk de Nude
  • Hoogbouw; Pomona, Asterstraat, Hollandseweg, Nobelweg, Rooseveltweg

Sticker

Zwerffietsen en fietswrakken op genoemde locaties krijgen een gele sticker opgeplakt en worden geregistreerd. Op deze sticker staat: ‘dit voertuig is aangemerkt als zwerffiets/fietswrak. Op grond van de plaatselijk geldende verordening wordt dit voertuig binnenkort afgevoerd’.

Staan de gestickerde fietsen na drie weken nog op dezelfde plek, dan worden ze verwijderd en drie maanden opgeslagen bij de gemeente. Mensen die hun fiets missen kunnen deze dan alsnog ophalen. Alle fietsen die na drie maanden nog niet zijn opgehaald, worden aan een goed doel geschonken .

Fietswrakken en zwerffietsen

Een fietswrak is een fiets die zo verwaarloosd is dat je er niet meer op kunt fietsen. Ze staan al langere tijd op dezelfde plek en worden dus niet gebruikt. Dit laatste geldt ook voor zwerffietsen.

Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening mogen fietswrakken en zwerffietsen niet op of aan de openbare weg staan of op een andere toegankelijke, niet afgesloten plaats.

Fiets kwijt?

Mis je na 2 juli je fiets? Dan kan het zijn dat de gemeente deze heeft meegenomen. Deze is dan afgevoerd naar de stadswerf, Nudepark 85.

Op de vrijdag tussen 13.00 en 14.00 uur is er gelegenheid om te kijken of uw fiets er tussen staat. Neem hiervoor contact opnemen met dhr. J. Seves, inspecteur openbare ruimte, tel. (0317) 492636, of met de gemeentelijke servicelijn, tel. (0317) 492466.

In oktober vorig jaar werden het centrum en alle bushaltes nog ontdaan van achtergebleven fiets(onderdelen.

article
16623
Fietswrakken en zwerffietsen worden opgeruimd in Wageningen
Deze week vanaf maandag 11 juni, houdt de gemeente een opruimactie van fietswrakken en zwerffietsen op
https://wageningen.nieuws.nl/gemeente/16623/fietswrakken-en-zwerffietsen-worden-opgeruimd-in-wageningen/
2018-06-12T16:11:47+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/366/2018/06/12161012/Fietswrakken-Eric-de-Redelijkheid-flickr.jpg
fietsen, fietswrakken, Gemeente Wageningen, opruimen, Wageningen Nieuws, zwerffietsen
Gemeente