Burgemeester ontbijt gezond op de Kardinaal Alfrinkschool

Foto: gemeente Wageningen

De leerlingen van groep 8 van de Kardinaal Alfrinkschool kregen vanmorgen een gezond ontbijt met Burgemeester Geert van Rumund.

Het is namelijk de week van het Nationaal Schoolontbijt.

Burgemeester van Rumund: “We hebben genoten van een lekker en gezond ontbijt. Ik vond het erg leuk om het daar met de kinderen over te hebben. Een goed begin van de dag!”

Ontbijttafel

Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar. De kinderen leren in de ontbijtweek alles over de beste start van de dag. Ontbijten geeft je energie. Het geeft je ook belangrijke voedingsstoffen.

Het helpt je ook om ’s morgens je darmen weer op gang te krijgen. Het houdt je op gezond gewicht, en bovendien is het lekker en gezellig. De kinderen praatten er honderduit over met de burgemeester.

Ze stelden ook vragen als: “Hoe word je burgemeester?” en “Wat is uw belangrijkste taak?”

Na het ontbijt heeft de burgemeester wat gedronken met de leerlingenraad van de school. Daar hebben ze gesproken over democratie, over wat het is en wanneer je ermee te maken hebt.

Het Nationaal Schoolontbijt

Meer dan een half miljoen kinderen ontbijten deze week gezond op school. Wat er bij het Nationaal Schoolontbijt op tafel komt is elk jaar een schoolvoorbeeld van een gezond ontbijt.

Dit jaar met nog meer variatie in zoet en hartig lekker brood, beleg, zuivel, groente en thee. Er viel dus veel te kiezen! Het ontbijtpakket voldoet aan de nieuwste richtlijnen van het Voedingscentrum. Dat is de garantie voor een gezonde start van de dag.

In het ontbijtpakket vonden de kinderen ook vrolijke placemats én leuke doe boekjes met gezonde recepten voor thuis.

Gezonde ontbijtjes

“Aandacht voor gezonde ontbijtjes is nog steeds nodig,” aldus burgemeester Van Rumund. “Nog steeds ontbijten te veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond.“

“Wageningen is een officiële Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) gemeente. We streven naar een samenleving waarin alle kinderen en jongeren wonen, leren, recreëren en werken in een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is. Ook goed ontbijten past daarbij.”

'
article
20222
Burgemeester ontbijt gezond op de Kardinaal Alfrinkschool
De leerlingen van groep 8 van de Kardinaal Alfrinkschool kregen vanmorgen een gezond ontbijt met Burgemeester
https://wageningen.nieuws.nl/gemeente/20222/burgemeester-ontbijt-gezond-op-kardinaal-alfrinkschool/
2018-11-07T15:45:17+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/366/2018/11/07153609/Schoolontbijt-Wageningen-2018-2.jpg
Gemeente Wageningen, gezond, JOGG, Jongeren Op Gezond Gewicht, Kardinaal Alfrinkschool, Nationaal schoolontbijt, ontbijt, Wageningen, Wageningen Nieuws
Eten, Gemeente, Natuur