Wageningen krijgt boom van Entente Florale voor behalen van goud

Een Valse Christusdoorn in de lente
Foto: Jean-Pol Grandmont-wikimedia

Omdat de gemeente Wageningen ‘goud’ behaalde in de nationale groencompetitie 2018 van Entente Florale Nederland werd hen een boom geschonken door het bestuur van Entente Florade samen met boomkwekerij Udenhout.

De boom is vorige week door wethouder Gudden geplant aan de rand van het busstation.

Een groener busstation

boomDe nieuwe boom wordt opgenomen in de plannen om het busstation groener te maken. Samen met betrokkenen uit de binnenstad wordt dit plan ontwikkeld, en dit sluit aan bij het programma Aan de slag met de binnenstad, het Groenbeleidsplan en het Klimaatplan. Het busstation krijgt de komende periode een meer groene en natuurlijke uitstraling.

Door meer groen, planten en bomen toe te voegen, wordt het busstation een plek die fijner is om te verblijven. Meer groen voorkomt hittestress, geeft in de zomer schaduw en beschutting en vergemakkelijkt waterafvoer bij hevige regenval. Enkele van deze voordelen zijn ter illustratie als kaartjes in de boom gehangen.

Boom

De boom die werd geschonken door Boomkwekerij Udenhout is de Valse Christusdoorn (Gleditsia triacanthos ‘Skyline’). In de herfst kleurt deze boom prachtig geel.

Op 20 september van dit jaar behaalde de gemeente Wageningen ‘goud’ in de nationale groencompetitie van Entente Florale Nederland. De onafhankelijke jury van Entente Florale viel op dat Wageningen een groene stad is met brede straten, overwegend laagbouw, grote tuinen, uitgestrekte bossen en een veelzijdig landschap.

Juryvoorzitter Johan Vlug zei daarover: ‘Wageningen bezit een voorbeeldig klimaatplan en stimuleert duurzame inrichting in samenwerking met bewoners en bedrijven.’

Voor meer informatie over de Entente Florale en de initiatieven hierover in de stad zie: groenwageningen.nl.

'
article
20290
Wageningen krijgt boom van Entente Florale voor behalen van goud
Omdat de gemeente Wageningen ‘goud’ behaalde in de nationale groencompetitie 2018 van Entente Florale Nederland
https://wageningen.nieuws.nl/gemeente/20290/wageningen-krijgt-boom-entente-florale-behalen-goud/
2018-11-12T10:30:33+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/366/2018/11/12102258/Valse-Christusdoorn-Jean-Pol-GRANDMONT-wikimedia.jpg
Aan de slag met de binnenstad, boom, Entente Florale, Gemeente Wageningen, het Groenbeleidsplan, Klimaatplan, Valse Christusdoorn, Wageningen, Wageningen Nieuws
Gemeente, Natuur, Nieuws