Kerstbomen inzamelen, per kerstboom 50 cent en een lot

Foto: Chris-Marchant-flickr

ACV haalt kerstbomen niet meer huis aan huis op. In plaats daarvan zamelt ACV op vrijdag 4 januari 2019 kerstbomen in op verschillende inleverpunten in de gemeente Wageningen.

Per kerstboom 50 cent en een lot

Iedereen die een kerstboom inlevert, krijgt 50 cent en een lot. Met dit lot maak je kans op een cadeaubon voor The Maxx in Veenendaal. De winnende lotnummers staan vrijdag 11 januari 2019 vanaf 12.00 uur vermeld op acv-groep.nl.

De ervaring in andere gemeenten leert, dat kinderen graag de huizen langs gaan om de kerstbomen op te halen. Op die manier kunnen zij een leuk extra zakcentje verdienen. En zijn zij ook nog eens lekker buiten bezig in de kerstvakantie.

Ingezamelde kerstbomen worden compost

Alle ingezamelde kerstbomen worden gecomposteerd. Compost is 100% natuurlijk en wordt onder andere gebruikt als grondverbeteraar. Heel erg goed voor het milieu dus. Veel beter dan als de bomen bij het restafval terecht komen. Kerstbomen die niet apart ingezameld worden gaan noodgedwongen naar de verbranding. Het verbranden van afval is veel duurder en veel slechter voor het milieu dan composteren.

Op de volgende inleverpunten en -tijden kun je de kerstbo(o)m(en) inleveren:

  • Afvalbrengstation Nudepark, van 8.00 tot 16.00 uur
  • Woonwijk Rustenburg bij Bastion, van 12.30 tot 15.30 uur
  • Van Eckstraat bij brievenbus, van 8.30 tot 11.30 uur
  • Postjesweg – Meidoornplantsoen, van 8.30 tot 11.30 uur
  • Noordwest winkelcentrum, van 8.30 tot 11.30 uur
  • Parkeerplaats Vredehorstkerk Tarthorst, van 12.30 tot 15.30 uur
  • Ooststeeg parkeerplaats huisnr. 78, van 12.30 tot 15.30 uur

Meer dan 50 kerstbomen?

Heb je meer dan 50 kerstbomen verzameld (bijvoorbeeld met de buurt) dan kan ACV deze bij je in de straat komen ophalen. Stuur daarvoor een e-mail naar [email protected]. Vermeld in de e-mail je naam, adres, telefoonnummer, eventueel het adres waar de bomen liggen en je IBAN nummer. Bij het ophalen maakt ACV het geld naar je over. De chauffeur geeft je wel de loten.

Voorwaarden

  • de bomen moeten leeg ingeleverd worden. En er mag geen emmer, standaard, verpakkingsmateriaal of versiering aan zitten.
  • als je 20 of meer bomen tegelijk brengt, vragen de inzamelaars je IBAN nummer en maakt ACV geld over. Je krijgt wel direct loten.
  • de partijen bomen die ACV komt ophalen (50 of meer bomen) mogen niet tegen obstakels aan staan of liggen. Dan kan de knijperwagen ze namelijk niet oppakken.

Heb je vragen over de kerstbomeninzamelactie? Bel dan op werkdagen tussen 7.30 uur en 17.00 uur met ACV op (0318) 64 81 60.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen