Wageningen en Overbetuwe nemen maatregelen veiligheid Lexkesveer

Foto: Wageningen Nieuws

De twee ongevallen die in korte tijd achter elkaar plaatsvonden zijn voor de gemeenten Wageningen en Overbetuwe reden om de veiligheid rond Lexkesveer te verbeteren.

De huidige situatie is niet verkeersonveilig, maar beide gemeenten zien een aantal verbeterpunten.

Het water in

Zondagavond 27 januari 2019 reed een auto vanaf de veerstoep bij het Lexkesveer aan de Randwijkse zijde in het water. Dit was in korte tijd de tweede keer dat een auto te water raakte. Op 8 december raakte namelijk ook een automobilist te water, helaas met een treurige afloop.

Zowel gemeente Overbetuwe (is het bevoegd gezag aan de Randwijk kant en heeft een handhavende en toezichthoudende rol) als de gemeente Wageningen (eigenaar en beheerder van de grond vanaf de brug tot het water aan de Randwijkse kant) waren geschokt door beide ongevallen en zagen hierin aanleiding om de situatie ter plekke nog eens goed te bekijken. De huidige signalering (knipperlicht) en de aankondigingen via de borden was en is prima en voldoet aan alle wettelijke eisen.

Extra maatregelen

Er zijn echter wel een aantal concrete verbeterpunten die de beide gemeenten de komende tijd gaan uitvoeren:

  • Gemeente Wageningen vervangt de komende weken de aanwezige waarschuwingsborden door grotere exemplaren.
  • Gemeente Overbetuwe zet aan het einde van de brug (gezien vanuit Randwijk) aan weerszijden van de weg grotere borden van 50km/uur.
  • Enkele defecte lantaarnpalen op de weg richting het Lexkesveer worden zo snel mogelijk gerepareerd. Hierbij is het belangrijk om te melden dat de straatverlichting en het knipperlicht bij de veerstoep goed functioneren.
  • In het voorjaar laat de gemeente Overbetuwe zig-zag strepen aanbrengen aan het einde van de brug.
  • De stopstreep bij de veerstoep wordt opgefrist.
  • Het oude knipperlicht wordt vervangen door een LED knipperlicht zodat deze nog beter zichtbaar is wanneer verkeer vanaf de brug komt.

Beide gemeenten werken hiermee samen aan een verdere verbetering van de verkeersveiligheid rond het Lexkesveer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen