Inloopavond over ondergronds aanbrengen kabels Nude

Foto: hanzy75, pixabay

Op 27 maart a.s. organiseren de gemeente Wageningen, Wageningen Universiteit &Research (WUR) en Liander een inloopbijeenkomst in het Huis van de wijk de Nude, Kortestraat 2, Wageningen.

Je bent van harte welkom tussen 19.30 en 21.00 uur.

Verwijdering hoogspanningslijnen

Tijdens deze inloopbijeenkomst wordt informatie gegeven over de verwijdering van de hoogspanningslijnen bij de Nude en Kortenoord en de aanleg van ondergrondse kabels (verkabeling).

Liander is in deze regio eigenaar en beheerder van de elektriciteits- en gasnetten. Onderdeel van haar taken is het uitbreiden, onderhouden en vernieuwen van deze energienetten. Liander gaat in opdracht van de gemeente Wageningen en de WUR de huidige 50 kV hoogspanningslijnen bij de Nude en de Kortenoord verwijderen en vervangen voor ondergrondse kabels (verkabeling).

Waarom verkabelen

De gemeente Wageningen ondersteunt het beleid van het Rijk om het wonen onder hoogspanningslijnen tegen te gaan. Op basis van een subsidieregeling vanuit het rijk is het nu voor de gemeente mogelijk geworden deze bovengrondse lijn te verkabelen.

Ook de WUR heeft de wens om de masten en lijnen om de masten op haar terrein te verkabelen. Dit met name om de ontwikkeling van de woningbouwlocatie Kortenoord mogelijk te maken. Door beide projecten te combineren worden aanzienlijke maatschappelijke kosten bespaard.

De ondergrondse kabels worden aangelegd vanaf het onderstation (Wageningen) van Liander (1) aan de Nudepark tot het agrarische perceel ten noorden van de Kanaalweg (2).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen