Eerlijk Winkelen gepromoot door de gemeente Wageningen

Foto: Wageningen Nieuws

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij de gemeente Wageningen. De gemeente gaat daarom het Eerlijk Winkelen promoten. Sinds kort hangen daarom bij de invalswegen borden met het motto ‘Wageningen loves eerlijk winkelen’.

Wageningen is daarmee de eerste gemeente die daar op deze manier aandacht voor vraagt.

Sociaal en duurzaam

Wethouder binnenstad Dennis Gudden: “Als sociale en duurzame stad, omarmen wij het eerlijk winkelen. Het centrum van Wageningen onderscheidt zich van andere winkelcentra onder meer door een veelzijdig aanbod aan winkels met duurzame producten en dat aantal neemt alleen maar toe. Via de borden ondersteunen we het eerlijk winkelen graag en willen zo ons steentje bijdragen aan de bewustwording rond dit thema.”

Coördinator Eerlijk Winkelen, Marike van der Leeden: “Ik ben er als Wageningse trots op dat dat Wageningen als eerste in Nederland een bord bij de toegangswegen plaatst, het zou leuk zijn als er gemeenten volgen.”

Leuk en hip

Steeds meer mensen kopen producten waarvan ze weten dat ze gemaakt zijn, met respect voor mens en milieu, EerlijkWinkelen wijst hierin de weg in ruim 50 steden via bijvoorbeeld de – gratis- te downloaden app. Deze staat boordevol leuke en hippe winkels die aantoonbaar fairtrade, biologische, tweedehands- en/of streekproducten verkopen of een kopje verantwoorde koffie of een lekker biologisch broodje.

Er worden meer dan 30 Wageningse winkels vermeld op EerlijkWinkelen. Iedereen die wil bijdragen aan een betere wereld door bewust te winkelen wordt uitgenodigd om de EerlijkWinkelen app te downloaden, de website eerlijkwinkelen.nl te bezoeken of de Facebookpagina te liken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen