Max 5.000 euro bijdrage voor een groener schoolplein

Foto: Pexels

Wageningse scholen kunnen een bijdrage van maximaal € 5.000 krijgen voor een groener schoolplein. Het gaat dan bijvoorbeeld om het planten van bomen en struiken, het aanleggen van een waterspeelplaats of een moestuin.

Een groen schoolplein maakt het spelen voor kinderen veel uitdagender en kinderen komen zo meer in aanraking met natuur.

Verkoeling

Veel schoolpleinen zijn openbaar toegankelijk, dus ook voor de kinderen uit de buurt biedt dit extra speelplezier. Een ander voordeel is dat tijdens warme dagen, een groen schoolplein verkoeling geeft. Ook kan het regenwater beter opgevangen worden omdat er minder tegels zijn.

Wethouder Dennis Gudden: “In het Groenbeleidsplan van de gemeente hebben we groene schoolpleinen als speerpunt opgenomen. Niet alleen omdat dit goed is voor natuur en klimaat, maar juist ook voor kinderen. Veel scholen zijn al goed bezig, maar lopen tegen hoge kosten aan. Daarom willen we ze graag een duwtje in de rug geven.”

Het Groene Wiel kan de scholen ondersteunen met de aanvraag en de plannen voor vergroening van de schoolpleinen. Alle scholen in Wageningen krijgen binnenkort een brief met meer informatie en de voorwaarden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen