Bermbeheer en onderhoud watergangen in Wageningen

Foto: Wageningen Nieuws

De komende weken worden de bermen en de watergangen in Wageningen onderhouden en gemaaid.

Er kan daardoor wat hinder ontstaan.

Bermbeheer week 41 t/m 43

In verband met ecologisch bermbeheer maait de gemeente de bermen verschillende keren per jaar. Zo kunnen kruiden en gewassen zich goed ontwikkelen. Er wordt gemaaid op een hoogte van 10cm om de rozetten van de vegetatie te sparen zodat deze zich sneller herstellen.

Op locaties waar de situatie zich ervoor leent, ook in het kader van verkeersveiligheid, worden er weer delen berm overgeslagen. Deze blijven in de winter staan en zijn pas dit voorjaar aan de beurt.

De werkzaamheden starten op de Nijenoord Allee, Kortenoord Allee, Lawickse Allee, Ritzemabosweg, Diedenweg en Mansholtlaan. Je kunt hinder ondervinden op deze wegen, waar men werkt met een rijdende afzetting.

Onderhoud watergangen week 41 t/m 45

Aannemer Van Leeuwen GWW is, in opdracht van Waterschap Vallei & Veluwe en de gemeente, begonnen met het maaien van de
vegetatie in de watergangen. De werkzaamheden vinden plaats in een aantal grotere watergangen in de wijken en in het buitengebied. Dit zijn watergangen die van belang zijn voor de waterafvoer van het Wageningse gebied.

Uitvoer van de werkzaamheden gebeuren in sommige gevallen met een maaiboot en in andere gevallen met een maaikorf op kraan. Dit kan betekenen dat er afzettingen op fietspaden worden geplaatst in het kader van de veiligheid. Maaisel wordt voor zo mogelijk direct afgevoerd. Met name in het buitengebied blijft het wat langer liggen.

Vanwege de werkzaamheden is de Rooseveltweg in week 44 (laatste week oktober) tijdelijk afgesloten. Verkeer wordt omgeleid. Bij de overige werkzaamheden gebruikt men grotendeels een rijdende afzetting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen