Voorstel aan gemeenteraad voor vuurwerkvrije zone

Foto: SD-Pictures-CC0-pixabay

Het college van burgemeester en wethouders gaat de gemeenteraad voorstellen als proef een vuurwerkvrije zone aan te wijzen tijdens de komende jaarwisseling.

Eerst moet de gemeenteraad akkoord gaan met de voorgestelde wijziging in de APV.

Het gebied van de vuurwerkvrije zone

Het gaat om het gebied waarin de Stadsboerderij Wageningen en het verpleeghuis Torckdael gelegen zijn. Om de proef te kunnen houden, moet de gemeenteraad akkoord gaan met een wijziging in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). De gemeenteraad neemt hierover naar verwachting een besluit op 25 november a.s.

Wat houdt een vuurwerkvrije zone in?

In de aangewezen vuurwerkvrije zone is het niet toegestaan vuurwerk af te steken op 31 december vanaf 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur, de momenten waarop het in de andere delen van Wageningen wel mag. Voor alle duidelijkheid, buiten deze tijden is het vuurwerk afsteken altijd strafbaar.

Bij overtreding riskeren afstekers van vuurwerk een boete van 100 euro. In het gebied worden in de maand december een aantal verbodsborden geplaatst. Ook op andere manieren maakt de gemeente dit verbod bekend.

  • Blauw gebied is vuurwerkvrije zone
  • Blauwe stippen geven locaties aan waarmee de gemeente contact heeft gehad om deze zone in te stellen. Stadsboerderij Wageningen, verpleeghuis Torckdael (Opella) en Vereniging van eigenaren van het Bassecour.

zone

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden