Prestatieafspraken voor 2020 door gemeente, Idealis en huurders

Foto: Gemeente Wageningen

Gemeente Wageningen, Idealis en huurders hebben op 18 december jl. de zogenaamde prestatieafspraken 2020 ondertekend.

Hierin staat dat de focus het komende jaar ligt op het verbeteren van de relatie tussen studenten en andere inwoners van Wageningen en het realiseren van nieuwe kamers in 2020 en 2021.

Tevreden

Er is een aantal afspraken gemaakt met Idealis en SFO (Stichting Flatoverleg, de huurdersvertegenwoordiging van studenten) voor 2020. Zo werken Idealis en de gemeente aan diverse nieuwbouwprojecten voor de groeiende behoefte aan studentenhuisvesting. Voorbeelden daarvan zijn Kirpestein, Costerweg, Bornsesteeg en wellicht Born Oost.

Wethouder Wonen, Anne Janssen, is tevreden met de overeengekomen afspraken: “Wij bieden graag goede en betaalbare huisvesting aan studenten en zijn blij dat we daarin met Idealis als betrouwbare partner kunnen optrekken. Ook het initiatief om contact tussen studenten en de andere Wageningers te stimuleren, kunnen we alleen maar toejuichen. Het sluit naadloos aan bij onze ambitie om met elkaar een sociale stad te vormen.”

Prettig en betaalbaar

Bart van As, directeur bestuurder Idealis:”Idealis biedt studenten en PhD-ers de ruimte om prettig en betaalbaar te wonen in Wageningen en Ede. De prestatieafspraken die we met de gemeente Wageningen en de SFO hebben gemaakt dragen in belangrijke mate bij aan deze missie. We zijn blij met de goede samenwerking met de gemeente en SFO. Samen werken wij aan een prettig thuis voor de studenten in Wageningen en Ede.”

Noor Hilbers van SFO ondertekent de prestatieafspraken namens de vertegenwoordiging van huurders (van Idealis): “Een prettige en effectieve samenwerking tussen drie belangrijke pijlers in de Wageningse gemeenschap, waarin de belangen van iedere groep vertegenwoordigd zijn.”

Sinds 2015 maken woningcorporaties, gemeenten en huurders samen afspraken over de ‘woonprestaties’ die behaald moeten worden in de komende jaren. Deze afspraken zijn wettelijk verplicht en heten prestatieafspraken. Het doel hiervan is het borgen van de bijdrage van corporaties aan het uitvoeren van het lokale woonbeleid van de gemeente. Het lokale woonbeleid is in 2016 vastgelegd door de gemeenteraad in de ‘Woonvisie Wageningen Woont!’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen