Verstrekkingsbeperking persoonsgegevens Basisregistratiepersonen

Foto: g4ll4is, CC 2.0 flickr

De gemeente Wageningen registreert alle inwoners in de Basisregistratiepersonen (BRP). Zo staan in de BRP onder andere je naam, adres, woonplaats, burgerlijke staat en nationaliteit.

De gemeente geeft je gegevens op verzoek door aan overheidsorganen en aangewezen derden, zoals de Belastingdienst en de Sociale Verzekeringsbank, maar ook aan pensioenfondsen voor zover dat noodzakelijk is voor uitvoering van hun wettelijke taken.

Wil je niet dat de gemeente je persoonsgegevens doorgeeft? Dan kun je de gemeente verzoeken om verstrekkingsbeperking (voorheen geheimhouding) van je persoonsgegevens.

Verstrekkingsbeperking

Je kunt voor het verzoek om verstrekkingsbeperking zowel terecht aan de balie van team Publiekszaken als bij het digitale loket. Aan de publieksbalie kun je na overlegging van een geldig legitimatiebewijs het verzoek indienen. Je hoeft bij het verzoek niet te vertellen waarom je deze beperking aanvraagt. De beperking geldt voor alle persoonsgegevens in de basisregistratie.

Je kunt een afspraak maken om het verzoek tot gegevensbeperking in te dienen. Het webformulier kun je alleen gebruiken als je in het bezit bent van DigiD. Om een verzoek tot verstrekkingsbeperking in te dienen moet je:

  • In de Basisregistratie personen (BRP) van de gemeente staan ingeschreven
  • 16 jaar of ouder zijn (voor kinderen jonger dan 16 jaar wordt het verzoek ingediend door de ouders, voogd of verzorger van het kind).

Als je onder curatele staat, moet je curator het verzoek doen.

Niet altijd mogelijk

Wanneer overheidsorganen en andere organen met een publiekrechtelijke taak om je gegevens vragen (zoals de Belastingdienst en de Sociale Verzekeringsbank), is de gemeente verplicht om jouw gegevens te verstrekken. Wanneer je verhuist, blijft de beperking van de gegevens bestaan. Het verzoek is niet aan een bepaalde termijn gebonden.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van de medewerkers van team Publieke Dienstverlening, tel. 0317-492400.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen