Leo Bosland als wethouder GroenLinks geïnstalleerd in Wageningen

Leo Bosland
Leo Bosland
Foto: Guy Ackermans

Woensdagavond 22 juli is Leo Bosland geïnstalleerd als de nieuwe wethouder voor GroenLinks in Wageningen door de gemeenteraad. Bosland gaat zich bezighouden met gezondheid &welzijn, jeugd & onderwijs, voedsel en 4 en 5 mei.

Hij volgt Lara de Brito op die om gezondheidsredenen is afgetreden.

‘samen – toekomst – duurzaam’

Bosland besloot op 15 juli zijn wethouderschap te aanvaarden na een goed gesprek met de fractievoorzitters. Hij heeft zijn wethouderschap aanvaard onder het motto ‘samen – toekomst – duurzaam’. Samen omdat hij gelooft in de kracht van mensen. Toekomst omdat hij vindt dat de politiek de stad een lonkend toekomstperspectief mag voorhouden om de stad mooier en gelukkiger te maken. Duurzaam omdat onze leefomgeving indringend vraagt om duurzame stappen vooruit. Ook wat betreft het verkleinen van sociale ongelijkheid.

Leo Bosland is afkomstig uit Nijmegen en blijft daar met zijn vrouw en dochter ook wonen. Hij ziet uit naar zijn nieuwe uitdaging: “Wageningen is een prachtige gemeente, met veel ambitie op het gebied van het sociaal domein en duurzaamheid. Tot nu toe heb ik Wageningen ervaren als een gemoedelijke en dynamische stad. Ik verheug me om hier samen met inwoners, het college en de gemeenteraad aan de slag te gaan.”

Leo Bosland heeft 20 jaar bestuurlijke ervaring in diverse kleine en grote gemeenten en in het sociaal domein. Wageningen haalt met hem een ervaren bestuurder in huis. Hij gaat direct aan de slag.

Lees ook: Lara de Brito kiest voor haar gezondheid en vertrekt als wethouder

♦♦♦

Wageningen.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen zijn de afgelopen maanden verdubbeld, wat o.a. goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Mark Peeters via de telefoon: 06 – 36454332 of via de mail: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen