Open Monumentendag 2020 Wageningen afgelast om corona

Monumentenschildje Wageningen
Monumentenschildje Wageningen
Foto: Wageningen

De Open Monumentendag 2020 Wageningen gaat helaas niet door. Het jaarlijks terugkerende evenement vindt normaal gesproken plaats in het tweede weekend van september.

Voor het eerst in 34 jaar is er geen openstelling van een keur aan monumenten en markante panden. Ook zijn er geen extra activiteiten rondom ons prachtige culturele erfgoed.

Teleurgesteld

Het comité Open Monumentendag Wageningen is zeer teleurgesteld dat het deze beslissing heeft moeten nemen. Aanvankelijk was het plan om de Monumentendag in afgeslankte vorm te laten plaatsvinden. Maar gezien de laatste ontwikkelingen rond de verspreiding van het COVID-19 virus en de daarmee gepaard gaande onzekerheden, vindt het comité het niet verantwoord om dit publieksevenement te laten plaatsvinden.

Zij hopen iedereen in 2021 weer in groten getale te kunnen ontvangen in de bijzondere monumenten die Wageningen rijk is. Uiteraard ook dan weer dankzij de enthousiaste inzet en belangeloze medewerking van de vele monumenteneigenaren en andere vrijwilligers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen