Wageningen krijgt subsidie voor energiebesparende maatregelen

Foto: skeeze-pixabay

Gemeente Wageningen krijgt ruim 200.000 euro van het Rijk uit de Regeling Reductie Energieverbruik Woningen (RREW). Hiermee kan de gemeente, in samenwerking met woningcorporaties, woningeigenaren en huurders helpen aan verschillende energiebesparende maatregelen.

Het bedrag komt geheel ten goede aan de inwoners van Wageningen.

Energiebesparende maatregelen

De RREW is bedoeld voor kleine energiebesparende maatregelen in huis. Inwoners kunnen kiezen uit een keuzemenu en zo bijvoorbeeld korting krijgen op een energiezuinige koelkast, of een energiedisplay. Huurders kunnen ook kiezen voor een huisbezoek door het studentenklusteam, de Tochtbusters. Zij komen gratis energiebesparende materialen in huis installeren. Huiseigenaren kunnen kiezen voor persoonlijke begeleiding bij het proces om hun huis te verduurzamen. De verwachting is dat het keuzemenu vanaf mei beschikbaar is.

Wat is de RREW?

De RREW is een regeling van de landelijke overheid. Gemeenten konden een uitkering aanvragen om inwoners te helpen energie te besparen in hun huis. Op dit moment is het al mogelijk dat huiseigenaren gebruik kunnen maken van energiebesparende maatregelen door een beroep te doen op de RRE-regeling. De RREW regeling is er nu ook voor huurders. Zo kunnen ook huurders profiteren van de verschillende maatregelen. De uitvoering doet de gemeente dan ook samen met de Woningstichting en Idealis.

Wethouder Anne Jansen “Ik vind het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan de energietransitie. Ik ben blij dat de succesvolle regeling voor eigenaren nu ook voor onze huurders beschikbaar komt. Zodat iedereen in Wageningen energie en geld kan besparen.” Annelies Barnard, directeur-bestuurder van de Woningstichting voegt hier aan toe “Minder energieverbruik in een woning betekent voor onze huurders een lagere energierekening én het is goed voor het milieu. De kleine maatregelen zorgen daarnaast voor meer comfort in huis”.

Nog meedoen met de RRE?

Veel huiseigenaren in Wageningen hebben inmiddels gebruik gemaakt van de RRE-regeling. Zij hebben bijvoorbeeld een gratis huisbezoek van het studentenklusteam de Tochtbusters gehad, korting gekregen op zonnepanelen of energieadvies door een energieadviseur. De lopende RRE-regeling is nog niet afgelopen. Via wageningenduurzaam.nl/hoe-laag kunnen huiseigenaren uit Wageningen nog steeds meedoen. Individueel of samen met buren of de Vereniging van Eigenaren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen